Můj hrnkový perník s náplní
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience na těsto smícháme dohromady a dáme péct (cca 20 min při 200°C). Mezitím si uvaříme klasicky pudink a po dovaření přišleháme máslo. Upečený perník necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingredience na těsto smícháme dohromady a dáme péct (cca 20 min při 200°C). Mezitím si uvaříme klasicky pudink a po dovaření přišleháme máslo. Upečený perník necháme…
Jablka omyjeme, vyndáme jadřinec. Do máslem vymaštěného pekáčku je narovnáme jedno vedle druhého, otvor od jadřince vyplníme marmeládou, posypeme cukry a podlijeme…
Mouku proseji na vál a přidám ostatní suroviny, zpracuji v hladké těsto, které nechám v chladu odpočinout asi 2 hodiny. Pak kousky těsta vtlačím do formiček (vaniček) a…
Těsto : Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh. …
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Poté vše opatrně smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě teplý plát stočíme pomocí mokré utěrky…
Langoše, kynuté smažené placky milované návštěvníky poutí a trhů, si můžete lehce připravit i doma. Připravíte jednoduché kynuté těsto, vykrájíte kolečka, necháte…
Punčové řezy jsou vizuálně velmi krásné a ocení je zejména ti, kteří příliš neholdují krémovým zákuskům. Mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je velmi snadné podlehnout…
Punčové řezy se řadí mezi oblíbené zákusky s přívlastkem retro. Voní po rumu, jsou nadýchané a krásně barevné. Barevnosti v tomto případě docílíme namáčením vykrojeného…
Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto a odkrojíme 1 polovinu. Ze zbytku vyválíme plát, ten přeneseme na plech, potřeme nádivkou.Ze druhé poloviny vyválíme plát,…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Poté ho vyválíme na 3 mm silný plát a vykrojíme stromečky (nebo jiné tvary). Polovinu ozdobíme…
Vyšleháme vejce s cukrem.Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, vanilkový cukr a olej. Všechno společně vyšleháme. A přidáme tak dvě lžičky marmelády na zvláčnění.Hotové…
Jeden z nejjednodušších moučníků, který si můžete připravit. Nebo jej mohou připravit i vaše děti. Nadýchaný hrníčkový piškot po upečení nechejte zcela vychladnout, pak…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Z mléka, vajíčka a mouky ušleháme těsto, necháme cca 20 minut odležet. Těstíčko by pak mělo mít konzistenci řidšího pudinku, pokud je třeba, přidáme trošku mléka.Pánev…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše…
Sladké kynuté knedlíky potěší jak malé, tak i velké strávníky u stolu. Těsto zadělané se sušeným droždím nakyne v teple trouby. Do placek z něj pak zabalíme, co máme…
Jednoduché těsto, se kterým se dobře pracuje, můžete využít mnoha způsoby. Zde jsou, díky barevné odlišnosti, jednoduché sušenky vtipně kombinované do tvaru psí hlavičky…
Na horké letní dny se hodí odlehčené moučníky plné ovoce. Jedním z nich je i tento se želatinou. Korpus je z nadýchaného piškotu, který doplní oblíbený džem a lahodný…
Mandlové obláčky s medem jsou jemné a nadýchané cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Kombinace mandlí a jemného ovocného nádechu dává těmto obláčkům…
Na vále si z daných surovin vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho na chladném místě odpočinout. Z těsta si vyválíme placku na výšku 3-5mm, pomocí tvořítka, nebo sklenice…
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme aspoň 15 minut. Potom opatrně přimícháme mouku a nalijeme na plech vyložený papírem. Pečeme na 180°C.Papír sundáme a ještě horký piškot…
Rajská omáčka, klasika české kuchyně! Vymysleli ji Italové, z naší úpravy by ale zřejmě byli na větvi
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie