Jemné koblížky z DP
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je,…
Nepečený moučník s piškoty a tvarohovo-pudinkovým krémem připravíte podle našeho receptu. Tento moučník je vyhledávaný pro rychlou přípravu a chutný krémový základ.…
Švestkový točený koláč je mistrovským dílem, které potěší jak oko, tak i chuťové pohárky. Základem koláče je nadýchané kynuté těsto, které naplníme makovou náplní a…
Linecké cukroví patří mezi oblíbenou vánoční klasiku, která na našich svátečních stolech nesmí chybět. Voňavé cukroví slepujeme marmeládou nebo krémem. Aby bylo cukroví…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
1. Suroviny smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do menší dortové formy vymazanou olejem a moukou. Pečeme 20-30 minut při 170°. 2. Studený moučník potřeme marmeládou…
Nudle uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu.Po uvaření je scedíme, dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.Vložíme do vymazané a strouhankou…
Tento recept přináší nové nápady, jak ozvláštnit vaše oblíbené jednohubky a udělat z nich hvězdu každého pohoštění. Ať už hledáte originální kombinace chutí, zajímavé…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, olej a mléko. Dobře promícháme. Větší část těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Na…
Tvaroh ( jogurt ) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde. Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého,…
V jedné míse smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva a oba druhy cukru. V jiné míse vyšleháme Heru, vejce, jogurt a mléko. Tekutou směs vlijeme do sypké a…
Linecké cukroví nesmí chybět na žádném svátečním stole o Vánocích. Díky marmeládě je pikantně nakyslé a tak po něm každý rád sáhne. Z tohoto množství surovin si můžete…
Připravte pro slavnostni příležitost luxusní řezy provoněné kokosem a proložené šlehaným žloutkovým krémem. Řezy jsou navíc zvláčněné prolitím korpusu horkým mlékem.…
Malé křehké koláčky plněné pikantní marmeládou. Přesně to jsou husarské koláčky, které můžete péct kdykoliv před Vánoci. Recept je tak snadný, že jej zvládne i ten, kdo…
Korpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečícím papírem. Broskve ocedíme, necháme okapat, šťávu uchováme. Listové těsto si vyválíme (můžeme použít již vyválené) a přeneseme…
Rozehřejeme si troubu na 200°C. V jedné míse si smícháme mouku, hrnek cukru, prášek do pečiva a jedlou sodu a sůl. V druhé podmáslí, vejce a máslo (vše v pokojové…
Těsto: Utřeme žloutky s horkou vodou, přidáme moučkový cukr, dále postupně mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pekla jsem každou dávku zvlášť nejen…
Nejprve si nastrouháme nahrubo jablka a ze tří bílků si ušleháme sníh. Smícháme mléko, celá vejce a zbylé žloutky a postupně přidáváme mouku, opatrně vmícháme sníh z…
1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilku, 4 lžíce vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Popřípadě kakao. 2. Dort pečeme v troubě na cca 170…
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Vychutnejte si šťavnatý koláč z perníkového těsta s jemnou marmeládou, který je dokonalým spojením křehkého těsta a sladké ovocné náplně. Povrch koláče si ozdobte podle…
Piškotové kostky s lahodným tvarohovým krémem, příjemně vonícím po vanilce, oceníte nejen jako sladkou tečku za nedělním obědem. Tyto delikátní řezy si nejlépe…