Zdravé vločkové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenBanán vidličkou nebo mixérem rozšlehám, přidám mléko a vločky a vše smíchám dohromady(kdyby to bylo moc řídké přidáme vločky). Potom na plechu vytvarujeme menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Banán vidličkou nebo mixérem rozšlehám, přidám mléko a vločky a vše smíchám dohromady(kdyby to bylo moc řídké přidáme vločky). Potom na plechu vytvarujeme menší…
Ušleháme vejce,cukr,mouku a horkou vodu.Těsto dáme péct na plech vymazaný a vysypaný kokosovou moučkou.Sušenky rozlámeme a namočíme do šlehačky.Přidáme změklé máslo a…
Všechny ingredience smícháme a dáme těsto odpočinout do lednice (stačí jen chvilka).Těsto (jen 1/2) rozválíme na jemně pomoučněné desce a vykrajujeme vybrané tvary, já…
Upečeme 1 bílkový plát: 270 g bílků (cca 9 ks) + 170 g cukru vyšleháme, přidáme 70 g mletých ořechů + 80 g hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na 180 °C…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Křehké sušenky - cookies jsou oblíbeným moučníkem v anglosaském světě. Zvolna si prorazily cestičku i na dezertní talířky v našich domácnostech. Nejlépe se hodí do…
Z přebytků cuket, můžeme v létě připravovat nejen zdravá a chutná jídla, ale i jemné a vláčné moučníky. Cuketa je chuťově neutrální, že jí po upečení v těstu ani…
Pokud chcete své linecké cukroví něčím oživit, můžete část těsta obarvit gelovou potravinářskou barvou. Cukroví bude veselejší a děti budou mít radost. Místo marmelády…
Piškoty po dvou slepíme marmeládou a naskládáme je na dno dortové formy. Poklademe okapaným kompotovaným ovocem, zalijeme pudinkem a tento postup ještě jednou zopakujeme…
Pláty listového těsta plněné marmeládou a bohatou vrstvou skvělé pudinkové náplně - to je jednoduchý dezert, který si jistě oblíbíte. Řezy na závěr stačí potřít…
Vanilkové pudinky rozmícháme v 0,75l studené vody, přidáme 6 lžic cukru a za stálého míchání, na mírném ohni, necháme přejít varem.Do ještě teplého pudinku zašleháme…
Brambory si uvaříme dopředu, vychladlé je nastrouháme přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, z těsta váleček a z něho ukrájíme kousky asi 4 cm široké. Ty…
Do mísy dáme mouku, máslo a tvaroh, zpracujeme v těsto a necháme chvilku odpočnout. Pak buď vyválet a nakrájet na čtverečky nebo přímo k bochánku těsta odrhávat kousky a…
Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a necháme chvilku odpočinout. Pak z každého…
Plech na pečení vymažeme lehce olejem. Všechny suroviny dobře promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný plech. Pečeme na 180ºC cca 30 minut.Upečený perník necháme…
Vyšlehat máslo s cukrem (cukr. moučka a vanilkový cukr) do pěny. Přidát skořici, vejce a vyšlehat. Část mouky prosít do hmoty. Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti.…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
K podzimu nepochybně patří padající listí, které šustí pod nohama. Co byste však řekli na měkké, voňavé a sladké lístky? Z litého těsta dvou barev stačí vykrojit tvary,…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme…
Dušičkové kosti: Staročeské cukroví nadchne svou křehkostí a nadýchaností, stejně jako boží milosti se smaží a obaluje v cukru
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
Jak na správně uvařené těstoviny? Nepodceňujte tyto kroky!