Kobližkové kytičky
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi smažené koblížky? Když z nich vytvoříte kytičky, budou vypadat stejně skvěle, jako chutnají. Stačí připravit kynuté těsto, vytvarovat z něj květiny, osmažit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi smažené koblížky? Když z nich vytvoříte kytičky, budou vypadat stejně skvěle, jako chutnají. Stačí připravit kynuté těsto, vytvarovat z něj květiny, osmažit a…
Zapneme troubu na 180 °C , plech 34 x 34 cm vyložíme papírem na pečení na který lehce rozetřeme pár kapek oleje nebo másla. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený…
O slaninový džem, karamelizovanou cibulku a pikantní česnekovou omáčku je ozvláštněn tento výtečný hamburger. Na rodinnou oslavu či zahradní slavnost s přáteli je tento…
Je čas na lehký letní moučník. Ano, právě teď je ten správný den na řezy z piškotového těsta s ovocem a osvěžujícím mascarpone krémem. Příprava nezabere tolik času, zato…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Toto těsto můžeme použít i na jinak tvarované pečivo. Pokud nemáme mlýnek se zdobičkou, použijeme zdobící sáček. Pokud je těsto tuhé a sáčkem se těžce protlačuje,…
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení…
Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou,…
Mušličky se šlehačkovým krémem jsou ideálním malým moučníkem ke kafi. Potřené džemem na který zrovna máte chuť, zanechají příjemně sladký pocit v ústech a zmizí ze stolu…
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci.…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…
Nepečené dorty jsou osvěžujícím dezertem zejména v letních měsících. Sušenkový základ s máslem doplňuje lahodná smetana v kombinaci s ricottou. Dozdobeno a dochuceno je…
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Oblíbenou masopustní pochoutkou jsou koblížky, které nemusí být nutně smažené. Plněné marmeládou, nebo povidly, upečené dozlatova v troubě, potěší svojí příjemnou…
Svátky jara doprovází koleda a potřeba koledníky obdarovat. Vajíčka jsou klasika, ale sladká, ozdobně vykrojená z lineckého těsta a slepená marmeládou jsou pro malé…
Tento skvělý a jednoduchý pařížský dortík si zcela jistě můžete připravit doma. Hodí se na jakoukoliv příležitost a garantuji vám, že se po něm jen zapráší.
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Pokud máte doma listové těsto a také ratolesti, co by si chtěli k Velikonocům něco upéct, jste tu správně. Z těsta vykrojte tvary zvířátek a po upečení je slepte…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Skleničkový dezert s tvarohovým čokokrémem a malinami je zdravým mlsáním pro děti i dospělé. S touto jednoduchou, ale úžasnou kombinací si můžete dopřát chvíle sladkého…
Vyšlo zářijové číslo Marianne Venkov & styl: Nabízí chalupy, tradiční jídla a slevové kupony pro Dny Marianne
Nenechte si ujít tyto neodolatelné odrůdy švestek. Jaké pěstovat na chuť, do koláčů či na pálenku
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo