Ovocný dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou…
Dávku rozdělíme na dva díly.Žloutky oddělíme od bílků. Vyšleháme je s cukrem, olejem a přimícháme mouku. Nakonec lehce přidáme vyšlehané bílky. Takto upečeme dva pláty…
v mléce s cukrem a troškou mouky jsem rozmíchal kvasnice... za půl hodinky přilil do mouky s tukem a vajíčkama, trošku soli... a hňácal a hňácal. Pak zakryl, a šel se…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva. Na normální plech – na pečící papír.…
Korpus rozkrojíme, namažeme marmeládou a opět spojíme. Celý dort namažeme pařížským krémem, podélně pokládáme oplatky KIT KAT, to poté stáhneme stuhou nebo dekorační…
Z jakéhokoliv piškotového či ořechového těsta upečeme 6 ks korpusů, které máslovým krémem a marmeládou spojíme a vytvarujeme do soudku, obvod potřeme krémem a přilepíme…
Upečeme tři dortové korpusy - velký, střední, menší - dva světlé a jeden tmavý. Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g…
Na vále smícháme všechny supoviny a zpracujeme v těsto. Potom si vál pomoučíme moukou, aby se nám těsto při válení nepřilepilo. Vyválíme plát o síle 3 mm a pomocí…
Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu,olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva,prosijeme a přisypeme k předešlým surovinám. Z bílků ušleháme…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Bílky vyšleháme s cukrem v tuhý sníh. Přidáme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech - na pečící papír a upečeme plát piškotu. Piškot potřeme marmeládou. Tvaroh…
Jáhly spaříme horkou vodou a scedíme. Přidáme hrnek vody a uvaříme (můžeme i mírně rozvařit). Necháme vychladnout. Jáhly dáme společně s medem a jogurtem (pouze 4 lžíce)…
Žloutky s cukrem ušlehat do pěny, přidáme pomerančovou šťávu, zamícháme, nakonec lehce přimícháme ořechy, sníh z 5 bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto je hodně…
Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka…
Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty…
Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty…
Vše na spodní „korpus“ smícháme, vznikne hustá hmota, kterou pomocí ve vodě namočené lžíce rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem ( měla jsem průměr 26cm )…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme ostatní suroviny. Vypracujeme hmotu, která jde rozválet - rozředíme rumem, případně zahustíme mletými piškoty. Mezi fólií…
Asi 3/4 banánu (80g) rozmixujeme společně s vejcem, skořicí a karobem na tekutou hmotu a na olivovém oleji uděláme palačinku. Potřeme ji tvarohem a marmeládou. Poklademe…
9 nejlepších bramborových příloh: Zhubnete spíš s bramborami na loupačku nebo s kaší? Spočítali jsme za vás!
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?
Rychlý švestkový koláč: Vláčnost mu dodají šťavnaté švestky, lehce karamelové aroma třtinový cukr, jemnou vůni pak skořice