Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenMinimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Troubu předehřejeme na 180 °C, klasický velký plech vyložíme pečicím papírem a ještě ho nastříkáme olejem ve spreji nebo pomažeme lehce máslem. V míse smícháme mouku,…
Umícháme těsto. Do 1/3 vmícháme kakao. Na velký plech rozetřeme světlé těsto, na něj v pruzích tmavé a dáme péci asi na 20 min/200 °C. Upečené hustě popícháme špejlí a…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Tento moučník je lahodný dezert, který kombinuje bohatou čokoládovou chuť s jemným krémem, vše na lehkém korpusu. Stačí jen pár základních ingrediencí a trochu času na…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Pokud nemáte čas na pečení, ale potřebujete rychlý dezert, takhle roláda vás nezklame. Než stračí vychladnout palačinky, ušleháte krém a rolování je pak už hračka.…
Cibuľu a stopkový zeler nakrájame nadrobno.Zmiešame mascarpone, cibuľu, zeler, jogurt a prelisovaný cesnak.Dochutíme soľou a koerením.
Korpus: Všechny suché suroviny smíchejte v misce dohromady. V jiné misce vyšlehejte měkké máslo s řeckým jogurtem. V další misce vyšlehejte bílky s troškou soli do…
Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°. Připravíme korpus. Smícháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou šťávou a olejem. Ve druhé míse smícháme suché suroviny…
Na másle osmažíme prosciutto s nasekanou čerstvou šalvějí a když se zatáhne, přidáme plechovku pokrájených rajčat. Vše necháme probublat, přidáme pár lžic mascarpone a…
Ve šlehači vymícháme mascarpone, tvaroh, mléko. Tím vznikne základní pomazánka/krém. Do něj přidáme na jemno usekané bylinky a utřený česnek. Podle chuti dosolíme.…
Větší a širší hrnek - já mám hranatý na polévku a je skvělý - vymažeme máslem. Na těsto smícháme všechny suroviny, mělo by být řidší. Nalijeme do připraveného…
Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit…
Nepečený cheesecake je velmi snadné připravit. Korpus z drcených sušenek potřeme krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky, který navíc ochutíme bílou čokoládou. Povrch…
Uvaříme si z mléka vanilkový pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a necháme zcela vychladit v lednici.Vychlazený pudink pak vyklopíme do mísy a trochu rozšleháme…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Přichází jahodový úplněk: Skvělý čas vyzkoušet tři recepty s jahodami a jogurtem či fetou, které pomáhají hubnout
Granola nemusí být jen sladká. Slané variantě dodá chuť pár kapek tabasca nebo parmezán a na mlsání je zdravější než chipsy
Dramatické semifinále Pohlreichova souboje: Vietnamské bistro „U dvou cibulí“ statečně zabojovalo s luxusní restaurací Salabka