Marinované, pomalu pečené jehněčí
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 543 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,40 g |
– nasycené | 2,44 g |
– nenasycené | 2,07 g |
–– mononenasycené | 1,89 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak…
Vychutnejte si rustikální kouzlo tradičního zbojnického guláše. Tento bohatý a vydatný pokrm, plný šťavnatého masa, zelí, hub a voňavého koření, vás přenese do časů…
Jehněčí na červeném víně je pomalu tažené maso s bohatou a voňavou omáčkou. Víno dodá jehněčímu masu hloubku chuti a spolu s bylinkami a kořenovou zeleninou vznikne…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Křehké maso plné chuti, připravené téměř bez práce! Jehněčí na česneku v pomalém hrnci je lahůdka, která vyniká šťavnatostí a jemnou česnekovou vůní. Pomalu tažené maso…
Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu.…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Jehněčí maso bývá často opíjeným v naší kuchyni. Své místo má však na slavnostní velikonoční tabuli. Dušené jehněčí maso na česneku si zachová svojí křehkou a…
Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
1) Rajče odjadřete a rozmixujte s cibulí na kaši. 2) Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. 3) V míse smíchejte…
Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku,…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Jemné a zdravé jehněčí maso je opravdová pochoutka, jeho příprava navíc není složitá. Stačí ho zatáhnout na pánvi a poté podusit v troubě spolu s paprikou a bramborami.…
Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí.…