Jednoduchá boloňská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Uvaříme rýži a dáme stranou.Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na…
Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí, ochutíme čubricou, solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v hladké…
DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát,…
Umleté maso smícháme s jedním vejcem, solí, pepřem dle chuti a dvěma lžícemi vody. Promíchanou hmotu rozetřeme na moukou posypaný plát alobalu, poklademe plátky šunky,…
Uvaříme těstoviny, scedíme a odložíme do připraveného pekáčku. Mleté maso dáme na pánev s troškou oleje, orestujeme, přidáme nakrájený pórek, nakrájenou papriku, může…
Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku másla, dáme stranou vychladit.Do větší mísy dáme ostatní suroviny, mleté maso, vejce, hořčici, strouhanku, mouku, sůl,…
Hledáte recept na výborný nedělní oběd pro celou rodinu? Připravte si tradiční roládu z vepřového masa podle našeho receptu. Je to klasika, která nikdy nezklame. Uvnitř…
Do misky dáme mleté maso, přidáme pomleté uzené, nastrouhaný zázvor, vejce, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, koření a sůl. Dobře promícháme a podle potřeby…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Toto jídlo je velmi syté a jeho výhodou je, že si ho můžeme připravit předem a pak jen zapéct. Pokud zapékáme v mikrovlnce na funkci Crisp, je to záležitost několika…
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka…
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Španělské ptáčky z vepřového masa: Aroma jim dodá pikantní hořčice, barvu tmavá jíška a na stole jsou do hodiny
Jak "propašovat" ovesné vločky do jídelníčku dětí: Lívance naslano i na sladko nebo ovesné sušenky jsou jasná volba