Vaječná rýže nebo tarhoňa
Recept ještě nebyl hodnocenNa plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku. Dle chuti opepříme, případně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku. Dle chuti opepříme, případně…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.V pánvi s rozpáleným sádlem necháme zpěnit cibuli, přidáme…
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, nasekanou petrželku, nastrouhanou nivu.Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli ,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme a zaprášíme moukou, promícháme a po chvíli přidáme protlak, opět dobře promícháme…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme a zaprášíme moukou, promícháme a po chvíli přidáme protlak, opět dobře promícháme…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme a zaprášíme moukou, promícháme a po chvíli přidáme protlak, opět dobře promícháme…
Olopané uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. To pak rozválíme na obdélník silný 0,5 cm a nakrájíme jej na čtverce. Na…
Do robotu se šlehací metlou (nebo použijeme ruční šlehač) dáme změklé máslo a žloutky, ušleháme do pěny. Mouku smícháme se solí, pepřem, jedlou sodou a prosejeme.…
Přesejeme suché přísady do větší mísy. Vetřeme máslo podobně jako na drobenku, pak uděláme uprostřed důlek, přidáme nastrouhané brambory, pokrájené uvařené a…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
V kastrolu roztopíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání mouku jakoby osmažíme . Zalijeme vlažným vývarem, přidáme smetanu a osolíme.Omáčku vaříme za stálého…
Kus alobalu vymažeme olejem.Poklademe kolečky brambor, které osolíme a lehce posypeme drceným kmínem a krájeným česnekem, půlkolečky cibule a kostičkami uzeného masa…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Slaninu narežeme na kocky a orestujeme, opražíme na nej narezanú cibuľu a cesnak, pridáme ružičky brokolice, osolíme,…
Droždí rozpustíme v 1 lžičce mléka. Z mouky, rozpuštěného droždí, másla, vejce, soli a mletého pepře dobře vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě přibližně 30…
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme, promícháme se lžící másla a smícháme s kapustovou směsí.Kapustová směs: jemně pokrájené cibule (s tou nešetříme) osmažíme…
Den předem namočíme do vody hrách i kroupy (každé zvlášť) a do trochy mléka sušené houby. Mléko můžeme trochu naředit vodou.Druhý den hrách a kroupy uvaříme doměkka …
Uzené maso uvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, zelí, po chvíli zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme doměkka. Rozmixujeme na hladký krém a zjemníme…
Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými…
Bůček omyji, osuším a ostrým nožem do něj udělám kapsu.Nádivka: do mísy dám na malé kostičky pokrájené rohlíky, přidám vařené uzené maso, sekanou petržel a promíchám. Do…
Kostry rozdělíme na menší kusy a dáme do pekáče, přidáme uzené maso, petržel, mrkev a celer v celku. Jemně osolíme. Přidáme celou cibuli i se slupkou, ale dobře…
Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku,…
5 skromných večeří na všední dny: Zadělávaná kedlubna, nudle s mákem nebo dušená mrkev ve stylu vaření našich babiček
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!