Těstoviny zapečené s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik olúpeme a nakrájame na malé kúsky a spolu blanšírujeme v horúcej vode asi 4 minúty.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik olúpeme a nakrájame na malé kúsky a spolu blanšírujeme v horúcej vode asi 4 minúty.…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a uzené maso nakrájíme.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso. Orestujeme. Přendáme do pekáčku a přidáme…
Maso nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.Přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání orestujeme.Pak maso vyjmeme, přidáme…
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm vhodný ke konzumaci za tepla…
Vajíčkový salát s uzeným masem je ideální možností, jak využít vykoledovaná vajíčka. Užijte si u svátečního stolu rodinné pohody s každým soustem naší velikonoční…
Nevíte jak upotřebit vykoledovaná vajíčka a pomazánka vás již omrzela? Vsaďte na jarní vajíčkový salát s ředkvičkami, rajčaty a uzeným masem, který perfektně doplní…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Asijské závitky si velmi rychle našly cestu i do našich kuchyní. Základem je rýžový papír, který plníme různými náplněmi - například zeleninou, masem či mořskými plody.…
S přicházejícím létem se pojí také sklizeň cuket, které mají v kuchyni opravdu rozličné využití. Cuketová nádivka s uzeným masem je plná chuti a perfektně zasytí. Upéct…
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje též mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo…
Zapečené těstoviny jsou rychlovkou, kterou oceníme zejména, když nemáme moc času na vaření. Oblíbený druh těstovin doplní uzené maso, kousky čerstvých rajčat, česnek,…
Uvaříme brambory ve slupce po dobu 25 minut. Mezitím nakrájíme uzené maso, cibuli a tvrdý sýr. Slijeme nálev z hrášku a necháme na cedníku okapat.Po vychladnutí brambory…
Dáme vařit uzené maso a do druhé nádoby dáme dusit nebo vařit rýži. Prochladlé maso pokrájíme na kostičky (vývar použijeme na polévku). Na kousku sádla osmahneme jemně…
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Papriku a maso si nakrájíme do mísy na kostičky, cibuli a pórek na měsíčky, přidáme nastrouhané sýry(mohou se i nakrájet na malinké kostičky), koření a nasekanou pažitku…
Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na…
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Uvaříme kapustu do změknutí, scedíme a po vychladnutí nakrájíme. Mezitím si podusíme na másle houby, salám nakrájíme na kostičky a osmahneme, maso nakrájíme také na…
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji…
Staročeská couračka: Ta nejjednodušší polévka z kysaného zelí se smetanou zasytí a zahřeje, kousek klobásky ji navoní
Špekáčkový kotlík z Kuchařky kačera Donalda je ideálním rychlým letním jídlem, které uvaříte i v kempu
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu