Šťovíková polévka s uzenými škvarečky
Recept ještě nebyl hodnocenŠťovík roste snad na každé louce a většina z nás jeho nakyslou chuť někdy ochutnala v syrové podobě. Své uplatnění však najde i v teplé kuchyni. Připravte si z něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťovík roste snad na každé louce a většina z nás jeho nakyslou chuť někdy ochutnala v syrové podobě. Své uplatnění však najde i v teplé kuchyni. Připravte si z něj…
Knedlíky v jakékoliv podobě jsou v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh. Pokud si zrovna netroufáte na kynuté či karlovarské, připravte hrnkové podle tohoto…
Roláda ze šťavnaté krkovice ochucená hořčicí a česnekem, plněná uzeným masem, žampiony a medvědím česnekem skvěle chutná s bramborovou kaší. Medvědí česnek dodává náplni…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Do zlatova usmažené bramborové placičky, plné uzeného masa, jsou vděčným obědem. Placičky podáváme se špenátem, příjemně vonícím po česneku, ozdobené vařenými vajíčky a…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Zelňáky s uzeným masem na grilu jsou originální pochoutkou, která spojuje tradiční české chutě s letní grilovací atmosférou. Základ tvoří mleté vepřové maso, kysané zelí…
Lilek patří k zajímavým druhům zeleniny, ke které někteří nemají tak blízko. Zemitou chuť lilku tentokrát doplníme směsí s uzeným masem. Tou naplníme mistku vzniklou po…
Houbovec s uzeným masem je voňavý pokrm, chutná a sytá varianta slaného nákypu. Uvařené sušené houby, uzené maso a další suroviny zapečené dozlatova krásně voní po celé…
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých.…
Cuketový nákyp nemusí být pokaždé stejný. Tentokrát přinášíme originální verzi, která osvěží vaše letní menu – lehký, voňavý a plný chutí, které potěší nejen milovníky…
Cukeťák na plech s česnekem, majoránkou, sýrem a uzeninou. Skvělý způsob, jak zužitkovat cuketu ze zahrady a nasytit celou rodinu rychlou a chutnou večeří. Sníh z bílků…
Slaný cuketový koláč je vděčné jídlo, do kterého zužitkujete přebytky úrody ze zahrádky. Jeho příprava není vůbec složitá a jeho výhodou je, že chutná skvěle teplý i…
Plněné žampiony se dají připravit na spoustu různých způsobů a plnit širokou škálou náplní. V tomto receptu použijeme směs se sýrem uzeným masem, takže potěšíme i…
Kombinace bramborových noků, uzeného masa a jemně pikantní rukoly vás překvapí. Lehký pokrm, vonící po lesních houbách, se hodí nejen jako rychlá letní večeře. Na talíři…
Bulharská čočka je sytý a voňavý pokrm, ve kterém se jemná červená čočka snoubí se sladkou paprikou, rajčaty a kousky uzeného masa. Aromatické bylinky a koření dodávají…
Voňavé kousky uzeného masa zapečené s brambory, cibulí a smetanou tvoří syté a lahodné jídlo, které voní domovem. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky uzeného a…
Uvarenú sóju rozmixujeme.Mlieko, vývar, vajíčko a olej krátko prešľaháme a vlejeme k sóji. Premiešame.Pridáme oregano, strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ.…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte tento vyprošťovák. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása,…
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso,…
Na troche oleja dobleda orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky nerezané zemiaky a na menšie kocky nakrájané mäso. Okoreníme, zalejeme vodou a varíme, kým nie sú…
Vrstvy měkkých brambor, voňavého uzeného masa a lehce kyselého zelí vytvářejí dokonale vyváženou kombinaci chutí. Zapečené se smetanou do zlatova jsou ideálním pokrmem…