Boršč II.
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Sýr utřeme s majonézou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme.
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Do robota dáme oloupanou cibuli a rozsekáme. Přidáme maso a znovu rozsekáme. Přidáme pomazánkové máslo a hořčici a doděláme do oblíbeného stupně jemnosti pomazánky.…
Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem (já použil z uzeného ramínka) asi 5 cm nad čočku a na mírném ohni pod poklicí vaříme doměkka, podléváme dle potřeby.…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín,…
Podstatu těchto pečených rolovaných knedlíků tvoří stejné těsto jako v případě klasických vařených. Ovšem jen málokdo ví, že je lze také péct. A protože všechna těsta s…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Plněnou papriku připravíme v horkovzdušné fritéze velmi rychle, navíc při její přípravě využijeme přebytky bramborové kaše. Do náplně dále přidáme uzené maso a plísňový…
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek, pepř, papriku, a…
Dáme vařit čočku, po změknutí přidáme uzené, koření a česnek a necháme jěšte povařit. Můžeme podávat s opečenou houskou.
Troubu předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Ve větší míse nejprve dobře promícháme všechny suché ingredience včetně nasekané petrželky. V…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme,…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Cibuli a maso spolu opečeme, přidáme k uvařeným těstovinám osolíme, opepříme a promícháme se zelím a hořčicí asi 2 lžíce. Dáme do pekáčku, zalijeme vejcem a pečeme asi…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Syrové zelí nakrájíme na čtverečky 2x2 cm a zalijeme vařící vodou, necháme 10 minut odstát a slijeme.Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme uzené maso. Můžeme…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…