Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Na…
Cibulu a cesnak ocistime a nasekame. V rajnici rozohrejeme maslo s olejom a orestujeme na nom do omaknutia cibulu s cesnakom. Staci len kym zavonia, nerestujeme do zlata…
Maso si pokrájíme na malé kousky , okořeníme kořenící směsí MEXIKO , promícháme a dáme na hoďku do ledničky proležet. Pórek si nakrájíme na slabá půlkolečka, stejně…
Příprava: Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a odrbej je. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut. Musí být ještě tuhé,…
Na pánvi osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené maso. Orestujeme a chvilku dusíme, než maso pustí šťávu. Podlijeme vodou a přidáme kečup, pizza koření,…
1) Na sádle spěníme nakrájenou cibulku. 2) Vložíme surovin stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku. 3) Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici. 4)…
Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale. …
Uvaříme rýži podle svého osvědčeného návodu. Cibulku pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji na pánvi orestujeme cibulku.Na cibulku vsypeme zmraženou kukuřici a…
Vepřové maso se rozmixuje na jemnou pastu (kaši), přidá se podle chuti: tavený sýr, máslo, nadrobno nasekaná sladkokyselá okurka, cibule, česnek, sůl, pepř, hořčice a…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka, středy cukety vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Z uvedených surovin (maso, rukola, směs na masa, vejce, sýr, strouhanka…
Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všecno to aspoň dvakrát pomeleme…
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar. Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Kuřecí maso můžeme jen uvařit, ale lepší je, když ho nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a na oleji propečeme ze všech stran. Dáme stranou a necháme vychladnout…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Maso stáhneme z kůže a všechny krvavé části ořežeme, aby zůstalo krásně bílé maso. Nařežeme ho na menší kusy. Do mísy dáme hodně soli a maso v něm silně obalíme. Do…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Střídavě napichujeme na špejle nebo jehly maso (pokud máme krájenou plátkovou anglickou slaninu, maso obalíme v ní), čtvrtky cibule, kostky anglické slaniny a čtvrtky…
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
Maso naklepeme na jemno (z jednoho kousku rozklepu 2 kousky, tudíž je masa dost, proto píšu 20 kousků).Do mísy dáme všechny ingredience a pořádně rozmícháme. Naložíme…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Surovú cviklu a batát nakrájame na kolieska, zeler na tenšie plátky. Mäso nakrájame na kocky.Do zapekacej misky vrstvíme: cvikla, posypeme tymiánom a soľou, zeler,…
Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a…
Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso…
Houbová polévka se připravuje na Vánoce třeba na Valašsku. Zkuste její snadnou verzi s nočky, chutná skvěle
Sedm historických zajímavostí o jídle: Humři se používali jako hnojivo, pepř byl cennější než zlato a Britové „vyráběli“ falešný banán
Holka u plotny radí: Jak na nadýchané a vláčné lívance bez kynutí? Je to hračka!