Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kapustnica z Harvelky

Kapustnica z Harvelky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Celé kouzlo kapustnice spočívá v tom, že maso vaříme v "láku" z kyselého zelí zředěného stejným dílem vody a okořeněného bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.…

Nakládaný kořeněný bůček

Nakládaný kořeněný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou ostří nože. Vody…

Polévka z konzervy

Polévka z konzervy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Konzervu dáme asi do 1 litru vody uvařit, přidáme mrkev, petrželku, libeček a vaříme. Maso buď vyjmeme a dáme s pečivem nebo použijeme do jiného jídla nebo nakrájíme a…

Maminčina sekaná se slaninou

Maminčina sekaná se slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso buď koupíme namleté nebo si ho namele doma sami. Cibuli nakrájíme na drobno,přidáme vejce, česnek kmín vegetu. Chleba si namočíme ve troše vody a buď ho namele nebo…

elasik

75 min

Velikonoční chlodnik

Velikonoční chlodnik

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na Zelený Čtvrtek se vypravíme pro křen. Očistíme, postrouháme. Zalijeme kyselým mlékem, nebo podmáslím, pečlivě promícháme. Zakryjeme a necháme v chladnu stát na tři…

Masitý salát

Masitý salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso (jakékoliv) uvaříme v nálevu z vody, nového koření,kuliček pepře,bobkových listů. Po uvaření do měkka necháme zchladnout a odležet alespoň 8 hodin! Pak maso…

Fazolkový pekáček

Fazolkový pekáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Lusky očistíme, umyjeme, pokrájame, povaríme v slanej vode. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso, varechou rozdrobíme, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, opekáme. …

Salát "Věnec"

Salát "Věnec"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vejce, brambory, mrkev, sýr nastrouhat na struhadle. Maso nakrájet nadrobno. Ořechy rozdrtit. Uprostřed talirže dát sklenicí a kolem něj poskládat suroviny vrstvami.…

Čína podle Patrika

Čína podle Patrika

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na větší nudličky a naložíme do směsi připravené z výše uvedených surovin ideálně na 48 hodin, minimálně na 24 hodin.Pak pozvolna smažíte na oleji cca 10…

Jehněčí  kostky v zelí

Jehněčí kostky v zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme mäso a krátko orestujeme. Pridáme papriku, premiešame. Vložíme na rezance narezanú hlávkovú kapustu,…

tejaja

60 min

Zapečená spirálková brokolice

Zapečená spirálková brokolice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve si uvaříme těstoviny al dente. Pak si dáme do pekáčku (v kterém budeme zapékat) olej, na kterém si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněné maso, které…

Bibinka

60 min

1 8 9 10 11 12 13