Čočka s rajčaty a steak v petrželi
Recept ještě nebyl hodnocenČočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme…
Na pánvi necháme rozehřát zavařené domácí vepřové maso. Když maso pustí tuk, přidáme pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět, zamícháme.Vmícháme nakrájené houby,…
Bůček a kýtu nameleme na velké šajbě č. 14 a hovězí s lalokem na šajbě č. 6. Každé pomleté maso přiměřeně nasolíme zvlášť, promícháme a udusáme, nádoby zakryjeme…
Kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Konzumovat je můžete v několika různých obměnách. Třeba s přílohou v podobě brambor, nebo jimi můžete doplnit rajskou,…
Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na…
Nakrájíme omyté brambory na plátky nebo na měsíčky a klademe do olivovým olejem vymazané formy. Pečeme v troubě na horkovzduch při 160 stupních. Asi po 30 minutách …
Kapří maso ze hřbetu a ocasu stáhneme z kůže, nakrájíme na malé kousky a dvakrát umeleme na jemno.Dáme do misky, přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nařezanou pažitku,…
Šunka je masný výrobek připravovaný dušením. Je pochoutkou, díky které se proslavila mnohá řeznictví. Přesto někdy je silnější touha udělat si jí posvém. Je to nostalgie…
Oblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám…
Asijskými chutěmi inspirovaný recept na krůtí směs se zeleninou. Naložené kousky masa restujeme zprudka na pánvi a poté k němu přidáváme nakrájenou zeleninu, Jidášovo…
Šťavnatá dobře ochucená sekaná bude chutnat ještě lépe, když do ní přidáme trochu nasekaného špenátu. Díky němu bude i pěkně vypadat na talíři. Podávat ji můžeme třeba s…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskoun hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickoun slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky. Na pánvi si…
Ryži uvaříme. Tenkým nožem kapustě vyřežeme koštál. Když vyřízneme hezky do kužele, tak se listy budou krasně oddělovat. Kapustu dame do vařící vody a ovaříme.…
Masový vývar: maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Krůtí maso patří mezi zástupce jemného masa, které nepotřebuje dlouhou dobu úpravy. Prsní řízky naložíme do jogurtu, necháme přes noc zkřehnou a poté je na drobné kousky…
Na rozpálenou pánev dáme olej a do něj dáme plátky masa, které jsme opepřili a osolili.Maso opékáme s obou stran dokud se nezatáhne. Pak ho podlijeme vodou a necháme…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Jídlo v oblacích: V luxusním Concordu se podával humr i kaviár. Dnes si při běžném letu pochutnáte třeba na kuskusu nebo špagetách
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Dokonalého smaženého kapra dělá správné obalení. Šéfkuchaři se obejdou i bez vajíček a místo trojobalu používají dvojobal