Koule v omáčkové kapustě
Recept ještě nebyl hodnocenMaso v misce pocákáme vodou, osolíme a dáme koření na mleté maso, promícháme a chvíli necháme odpočinout, zatím si nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a kapustu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso v misce pocákáme vodou, osolíme a dáme koření na mleté maso, promícháme a chvíli necháme odpočinout, zatím si nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a kapustu…
Lilek podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme bokem. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na…
Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět. Krůtí srdce nakrájíme…
Osmažíme si na másle cibulku, dáme do hlubokých talířů a zalijeme vývarem z masoxu.Osmahneme, třeba na oleji, kostičky staršího chleba.Polévku v talíři posypeme…
Kotletu naklepeme, posolíme, opepříme, pokapeme worcesterem, posypeme tymiánem, a obalíme v hladké mouce. Na oleji ji opečeme dozlatova a dáme do druhého kastrolku.Do…
Cibulku zpěníme na oleji dorůžova, přidáme mouku a jíšku, necháme lehce zasmahnout. Pak po troškách přidáváme studenou vodu a mícháme, aby nevznikly hrudky, přisypeme…
Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a česnek, pak přidáme pokrájené ledvinky, které nejdřív zprudka zatáhneme…
V kastrole na sádle osmažíme cibule na měsíčky do sklovita, k ní přidáme nakrájenou slaninu. Kotlety si naklepeme, kraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme…
Suroviny spolu ušleháme. Libovolné plátky masa osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka necháme zatáhnout. Přendáme do pekáčku nebo zapékací misky,…
Kuřecí řízky opatrně naklepeme, opepříme a osolíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do pánve s rozehřátým olejem a opečeme doměkka.V druhé pánvi rozpustíme máslo,…
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne.Když je maso…
V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, tymián a asi 3 minuty smažíme. Poté přidáme žampiony a necháme je, aby pustily trochu vodu.Přilijeme vodu s masoxem…
Maso nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, k němu přidáme polovinu cibule nakrájené na půlkolečka, česnek na plátky, hořčici, sojovku, worcester, kmín, osolíme, opepříme.…
Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout. Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme nahrubo…
Srdce si nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a kapustičky na čtvrtinky a necháme je zatím stranou. Do hrnce si dáme plátek sádla a přidáme slaninu…
Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a…
Lusky prekrájame, hodíme na maslo, opatrne osolíme, prehadzujeme, pridáme bujón a vodu. Ku koncu vlejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a karí korenie a…
Do kotlet uděláme kapsu a lehce naklepeme.Vnitřek vymažeme hořčicí,osolíme a naplníme chorizem a sýrem.Posypeme kořením a každou kotletu obalíme anglickou slaninou…
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat na pánev s trochou oleje. Poté přidáme masox, veškeré koření a zaprášíme hl.moukou. Vše zamícháme a zalijeme vodou …
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli, špek a špekáčky na kostičky a vše spolu orestujeme v papiňáku na trošce oleje. Přidáme rozdrobený masox, kečup, majolku, hořčici a…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel mastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky, pórek na půlměsíčky a květák na menší kousky. Na oleji si osmažíme…
Nejdříve uděláme masové kuličky. Všechny uvedené ingredience smícháme, z hmoty vytvarujeme menší kuličky, které zprudka osmahneme na olivovém nebo klasickém oleji, jak…
Na tuku osmažíme slaninu a přídáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme, ale raději dosklovita. Zalijeme vodu a přidáme koření a kostku masoxu.Mezitím dáme do hrnku…
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Zapečená plněná cuketa: Kvalitní mleté maso je základ, chuť dodají provensálské bylinky a česnek, výrazné aroma strouhaný sýr
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná