Lilek plněný játrama s parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenLilek podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme bokem. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme bokem. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na…
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z…
Polévka: Do hrnce dáme 2 očištěné mrkve, špek, třičtvrtě omytého květáku, cibuli, jarní cibulku, celerové listí, pažitku, česnek a masox.Zalijeme vodou a vaříme do měkka…
Srdce si dáme uvařit téměř doměkka. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na drobno spolu se stroužkami česneku a necháme do růžova smažit. Nakrájíme si srdce, mrkev a…
Nejprve si nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kostičky, hlívu na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném tuku. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme…
Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa…
Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme. Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme…
Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá).…
Květák si očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Přidáme do většího hrnce vodu dle potřeby a vložíme do něj růžičky květáku. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a…
Játra nakrájíme na nudličky (nebo jak se nám to povede). V pánvi necháme na oleji dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a…
Na sádle zpěníme cibulku, přisypeme mletou papriku, houby, sůl, pepř.Orestujeme a dusíme cca 10 minut.Přidáme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Ke konci…
Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky…
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje. Maso vyjmeme a ve výpečku opečeme proužky slaniny…
Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu. …
Na másle zpěníme slaninu, pak pokrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky. Uděláme jíšku a tu pak mlékem zředíme na bešamel.Osolíme, dáme…