Perníkové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin vypracujeme těsto. Můžeme nechat odležet, ale není nutné. Na pomoučeném vále vyválíme plát, z něj vykrajujeme libovolně tvary. Pečeme ve vyhřáté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Můžeme nechat odležet, ale není nutné. Na pomoučeném vále vyválíme plát, z něj vykrajujeme libovolně tvary. Pečeme ve vyhřáté…
Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu,…
Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka, kvasnic a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouky, přidáme ostatní suroviny. Med a sádlo rozpustíme, ale nelijeme horké do mouky.…
Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek.Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle…
V tomto receptu se skvěle doplňuje slaná a sladká chuť. Špízy z kuřecího masa, jablek a cibule potíráme směsí ochucenou medem a grilujeme dozlatova. Podáváme například s…
Rádi by jste mlsali zdravěji? Je to snadné, můžete připravit drobenkový koláč ze špaldové mouky, která je snadno stravitelná a má nízký obsah lepku. Navíc má krásnou,…
Recept na mléčnou modelovací hmotu, ze které můžete připravit zdobení na dorty, cukroví a další moučníky. Hmotu lze obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak…
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za…
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by…
Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme směs ze smetany, hořčice, medu a papriky a chilli.Do pekáčku dáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek.…
Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout. V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Pečící mísu malé remosky vyložíme papírem na pečení. Z papíru vystřihneme kolo o trochu větším průměru než je dno mísy, papír zmuchláme do koule a mísu vyložíme, na…
Koláčky nesmí chybět na žádné svatbě. Dle podrobného receptu, je zvládnou připravit i ti, kteří je ještě nikdy nepekli. Plněné ořechovou náplní, obalené v moučkovém…
Dezert podávaný ve skleničce s sebou nese punc něčeho výjimečného. Přitom je tak snadné si ho udělat doma častěji. . Naplnit si ho můžete tvarohem, čokoládou, nebo…
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na…
Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem. Kuře si…
Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika,…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vtlačíme do formiček na rohlíčky, pečeme do růžova na 170 stupních. Necháme asi tři minutky zchladnout a vyklopíme. Vychladlé…
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Tato směs ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce je plná vlákniny a potřebných živin, které vám pomohou být déle sytí. Příprava je jednoduchá a můžete si ji…
Jak se jedlo v 60. letech: Stravování v družstevní jídelně a doma aneb Na poli vdolky a buchty, na traktoru jen lehčí jídla
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
Historie rajčat: V 18. století se jimi otrávilo několik aristokratů, v roce 1893 kvůli rajským jablkům dokonce zasedal Nejvyšší soud