Rychlý hrnkový perník s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suché suroviny smícháme a přidáme vejce rozmíchané v mléce s medem a olejem. Vše dobře promícháme metlou a vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem.Vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suché suroviny smícháme a přidáme vejce rozmíchané v mléce s medem a olejem. Vše dobře promícháme metlou a vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem.Vložíme…
Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme…
Tekuté ingredience v pokojové teplotě prošlehejte dohromady. Mixéru netřeba, stačí vidličkou. V jiné míse si promíchejte sypké ingredience a smíchejte obě směsi…
Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na…
Do domácí pekárny dáme vodu, na to mouky, sušené mléko, máslo, med, sůl, koření a semínka, nakonec zasypeme sušeným droždím.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň…
Začneme omáčkou. Do kastrolku dáme 200 ml vody, přidáme omáčky, Srirachu, med, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor (1 lžičku). Promícháme a přivedeme k varu, přidáme…
Nastrouhaný křen důkladně vymícháme s citronovou šťávou, medem boruvkovym kompotem, za podpory červeného vína. Uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme vychladit.
Jablká očistené od jadrovníka (nešúpeme) nakrájame na štvrtiny a cca 10 min podusíme. Potom dohladka rozmixujeme.Vajcia vyšľaháme s popučeným banánom do peny.Pridáme…
V železném pekáči, nejlépe litinovém, spálím seno. Mám zásobu z léta, kdy na chatě „neblbnu", co druhý den se sekačkou, ale nechám kvítka vyrůst, vykvést a pak je hezky…
Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici.Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne…
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí…
Rezance uvaríme v osolenej vode na skus a scedíme.Tekvicu nastrúhame na tenké plátky.Tekvicu dáme na väčšiu panvicu spolu s medom, smotanou, sójovou omáčkou a olejom a…
Postup přípravy granoly: – vlašské a lískové ořechy společně s mandlemi nasekejte ve vhodném mixéru na menší kousky. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience a…
Tofu nakrájame na menšie kocky, zalejeme vínom a sójovou omáčkou, premiešame a necháme 1 hod marinovať.Cestoviny uvaríme a scedíme.Tofu vyberieme z marinády a na oleji…
Z jablek vykrojíme jádřince a pak je i se slupkou nakrájíme na menší kostičky. Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky. V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky…
Sýr smícháme s medem a nakrájeným ovocem. Podle chuti přidáme skořici a šťávu z limetky.Necháme chvíli odležet a podáváme s kousky ořechů nebo plátky mandlí.
Zelí pokrájíme a lehce posypeme solí. Zatím, co se zelí potí, v kastrolu rozpustíme máslo s medem. Přihodíme lehce vymačkané zelí a několik minut posmažíme. Zužitkujeme…
Šošovicu namočíme na pol hodiny do vody.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme narezanú ačokču (papriku) a paradajky, osolíme, okoreníme a restujeme 5…
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchnuté a okapané na…
Vejce, med, olej vyšleháme do hustého krému, přidáme jogurt a zamícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, promícháme a nakonec vmícháme nastrouhanou dýni a…
Mléko a vejce ušleháme metlou a přidáme k dalším surovinám.Dobře promícháme a necháme asi 10 minut odstát.Na troše oleje usmažíme lívance.
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku.Rozmačkáme banán vidličkou na kaši.Všechny suroviny smícháme a pečeme v lehce vymazaném vaflovači.Hotové vafle necháme na mřížce…
Všetky suroviny rozmixujeme a necháme stáť niekoľko hodín, najlepšie cez noc.Potom premiešame a pečieme placky z oboch strán. Pri otáčaní pracujeme opatrne, placky nie…
Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno
Této potraviny nevědomky sníte až kilogram týdně. Dejte si na ni ale pozor!
10 nejlepších receptů z medvědího česneku: První jarní bylinka se hodí do pomazánek, placek i polévek