Kuřecí kuličky na zeleném kari
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme maso, přidáme vejce, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, prolisovaný česnek, zahustíme strouhankou a Solamylem, dle chuti dáme sůl a pepř. Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme maso, přidáme vejce, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, prolisovaný česnek, zahustíme strouhankou a Solamylem, dle chuti dáme sůl a pepř. Vše…
Rozdrtíme sušenky válečkem na drobky. Rozpustíme máslo a smícháme se sušenkami. Výslednou směs dáme na dno dortové formy a vrstvu upěchujeme.Banány nakrájíme na kolečka.…
Avokáda rozkrojíme, vyloupneme lžící dužinu, uschováme 1 pecku. Dužinu se všemi ingrediencemi na salsu vložíme do mixéru a umixujeme. Někdo rád hladkou konzistenci, jiný…
Vyšlehejte vejce a postupně přidejte ostatní suroviny. Jako poslední vsypte kokosovou mouku. Těsto stále míchejte, aby se vám nedělaly žmolky. Nemělo by být ani řídké,…
Každý druh ovoce zvlášť rozmačkáme v misce, přimícháme 2 lžičky chia semínek a vložíme do vhodné skleničky. Kokosové mléko osladíme podle chuti březovým cukrem a…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
V pánvi zahřejeme kokosový tuk a na něm zprudka restujeme na kousky nakrájené maso a cibuli. Osolíme, opepříme a společně dusíme asi 15 minut.Poté přidáme pokrájené…
Kokosové mléko dejte pár hodin před začátkem přípravy do lednice. Poté, co tuk v mléce ztuhl, otevřete plechovku, vylijte vodu a tuk vyndejte do misky. Rozpustťe v…
Sušenky nadrtíme v nožovém mixeru nebo ručně je válečkem nadrtíme, přidáme kapku rumu a máslo, zpracujeme a uděláme sušenkovou směs, kterou dáme mokrou rukou na dno…
3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu. Poté na co nejmenším plameni velmi…
Nejprve smícháme mandlovou mouku (pokud byste použili celé, předem namočené mandle, zbavte je slupky a pořádně vysušte), ovesnou mouku, kokosovou mouku, koření, sůl a…
Všechny ingredience smícháme v trošku lepkavé těsto.Nalijeme do formy nebo do vaflovače. Já používám silikonovou formu do trouby, takže není ani potřeba ji vymazat.Dáme…
Na oleji rozpálíme olej a zprudka orestujeme plátky česneku dozlatova. Poté vložíme na kousky nakrájené maso, restujeme 2 minutky. Přidáme zeleninu a restujeme dalších 4…
Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie krajacom na hranolky.Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka. Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej…
Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme a mixujeme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a z marinády…
V míse utřeme 125g změklého másla se 125g cukru, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Po jednom zašleháme 3 vejce, pak mouku smíchanou s 1 1/2 lžičky prášku do…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Nejprve očistíme a omyjeme zeleninu. Mrkev a ostatní zeleninu nakrájíme na malé kostičky. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku,…
Na výrobu korpusu je ideální použít mixer. To dáte všechny ingredience kromě vody do mixeru a během minuty z nich máte drobenku, do které přidáváte postupně vodu, až vám…
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí filety, nakrájené na menší kousky, posypané sušenou citronovou trávou, nebo přidáme čerstvou.Orestovanou rybu…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ostatní suroviny dáme do mísy a metlou ušleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Na pánvi upečeme palačinky.Tofu…
Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně…
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví: Vynikající finské jídlo z jednoho hrnce zasytí a zahřeje