Nejlepší vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenJemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 273 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,70 g |
– nasycené | 2,30 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 1,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,70 g |
– cukry | 4,70 g |
––– laktóza | 4,70 g |
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Slazené kondenzované mléko milujeme všichni od dětství, ať už se dávalo do těch nejlepších dezertu a pokrmů, které dělala maminka, nebo jsme si jen tak pořádně osladili…
Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na moučník s ovesnými vločkami a chia semínky. Koláč je vláčný díky jablkům a…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento…
Dokonale vypadající a chutnající dort nemusí být vždy jen z piškotového těsta. Vyzkoušejte k další oslavě připravit tento palačinkový. Jednotlivé kakaové palačinky jsou…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Nevíte, co si dát k obědu? Smažené kuřecí řízečky v krásně křupavém obalu z kukuřičných lupínků, jemná bramborová kaše dochucená máslem a kukuřičné klasy opečené na…
Není nad to si jednou za čas osladit život něčím jemně alkoholickým. Domácí Baileys je co do přípravy naprosto jednoduché a rychlé. Dokonce je to podstatně rychlejší než…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Cuketová sekaná: Šťavnatá a vláčná varianta klasického jídla skvěle chutná teplá i studená, starší cuketu je třeba dobře upravit
Vyzkoušejte vaření metodou sous-vide: Tak šťavnaté maso jste možná ještě neochutnali!
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí