Medovník od Sebeny
Recept ještě nebyl hodnocenMedovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
Kuřecí závitky pečené v mléce nabízí zajímavou kombinaci chutí. Tyrolská šunka, výrazný sýr, tymián a na závěr jemná chuť mléka ve výpeku. Připravte rodině výtečný oběd…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
KORPUS - Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí kolečka, stejně tak párky a cibule. Mléko smícháme s kořením a vajíčky a důkladně prošleháme.Zapékací misku nebo pekáček vytřeme…
Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.Pak přidáme petrželku,…
Z půl litru plnotučného mléka uvaříme pudink a necháme ho ve studené lázni za stálého míchání zchladnout. Poté postupně přišleháváme zkaramelizované salko. Do našlehané…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Jednoduchá a zároveň zdravá svačinka nebo snídaně, kterou připravíme v jednom hrnci. Chutná malým i velkým strávníkům. Potřebujeme jen kuskus, mléko a oblíbené ovoce. Na…
Do hrnečku nalijeme vlahé mléko, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, rozdrobené kvasnice a rozmícháme. Neděláme kvásek. Do mísy dáme povolené máslo, 200 g mouky,…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Nejdříve nastřihneme tři části pečícího papíru podle pekáčku, na kterém budeme pak obráceně péct. V plechové misce šleháme nad parou do rozpuštění máslo, med, cukr,…
Kuřecí maso rozdělíme na 4 porce a jen lehce je naklepeme do tvaru řízků. Jednotlivé řízky osolíme a opepříme. Ve větší misce ušleháme mléko se žloutky.V druhé misce…
Nejdříve jsem do keramického woku nalila vařicí vodu, abych ho zbavila jakýchkoliv pachů z jídla. Vodu jsem vylila a opláchla ho pod kohoutkem. Poté jsem do něj nalila…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Řecký plněný lilek Papoutsaki je tradiční pokrm, který v sobě nese autentické chutě Středomoří. Název "papoutsaki" znamená v překladu "malá botička" a odkazuje na tvar…
Smícháme mouku, vejce, sůl a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštěné pánvi.Jednotlivé palačinky pomažeme marmeládou či…