Kynuté buchty bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenMouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Tapiocu vaříme v mléce, dokud kuličky úplně nezprůhlední. Přidáme špetku soli, třtinový cukr nebo stévii a zelený čajHotovou směs vlijeme do formiček a necháme ji při…
Vše dejte do mixéru / blenderu a rozmixujte do hladka.Do hotového smoothie můžete přidat müsli nebo pár kousků ovoce dle svého výběru.
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední. …
Banán rozmačkáme vidličkou a smícháme všechny ingredience dohromady. Dle vlastní chuti můžete přidat ořechy, rozinky, kakao, kokos nebo třeba mák.Formu na bábovku…
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední. …
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Nastrouháme cuketu.Smícháme sypké ingredience a poté přidáme vše ostatní kromě čokolády.Doléváme rostlinným mlékem a snažíme se docílit…
Smícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Kukuřičné gofio zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody (nebo mléka) a důkladně vymícháme, až získáme hladkou kašičku bez hrudek.Poté naředíme studeným nebo teplým…
Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k…
Suroviny smícháme v míse, mléko přidáváme postupně. Hustota připomíná hutné lívancové těsto, rozhodně není tekuté. Naposled přisypeme kypřící prášky, smíchané s lžičkou…
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky…
Chcete-li mlsat o trochu zdravější dobroty, vyzkoušejte cupcakes s ricotto-jogurtovým krémem. Kypré šťavnaté těsto korpusků s čepicí jemného krému a jahodovým pyré…
Americké brownies si nás získaly skvělou výrazně čokoládovou chutí. Příprava této dobroty je velmi snadná a rychlá. Vyzkoušet můžeme i veganskou variantu, ve které se do…
Začněte svůj den s našimi proteinovými donuty! Každý kousíček nabízí nejen lahodnou chuť, ale také silnou dávku proteinů, které vás posílí a dodají vám energii na celý…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Zdravý vločkový koláč, ve kterém není použita ani trocha mouky, je plněný jogurtovou směsí a strouhanými jablky. Lehce vás přesvědčí o tom, že co je zdravé, je i dobré.…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…