Mufinky v čokoládě s marcipánovou ozdobou
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo, cukr a vejce utřít, přidat mouku a mléko, já přidávám nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy, naplnit mufinky tak do třičtvrtě, protože se trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo, cukr a vejce utřít, přidat mouku a mléko, já přidávám nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy, naplnit mufinky tak do třičtvrtě, protože se trochu…
Vodu zahřejeme s cukrem a po rozpuštění přidáme máslo.Do rozpuštěného dáme mléko a umícháme.Hmotu rozdělíme do dvou misek.Do každé vmícháme povolenou čokoládu z…
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí a zapneme program základní a nebo na bílý chléb.
1. Z 10 bílků ušlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy. Nalít do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180 °C asi…
Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med. Vypracujeme tužší tvárnou hmotu, kterou rozválíme na vále a…
Voda,cukr a van. cukr se vaří 10 min,pak přidáme tuk a mícháme do rozpuštění (cca 2 min) přisypáváme sušené mléko,půl směsi se nalije do kelímků,do zbylé půlky se…
Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Všechno umixujeme a zmrazíme ve strojku. Kdo strojek nemá, může mrazit v krabičce v mrazáku, ale je třeba během mrznutí směs promíchávat, aby se neutvořily krystalky…
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Cigareta: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny (10-15minut), lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do…
Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, poté sypké suroviny, jako poslední přijde droždí.Zapneme ji na program Základní, stupeň opečení tmavý. Dle potřeby přisypáváme…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, včetně rozpuštěného, vlahého másla, pak sypké) a použijeme program Sladký (nebo Koláč – prostě program na sladká kynutá…
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej…
V hrnečku vše dobře promíchat na hustý krém - tekutinu přidávat velmi, ale opravdu velmi opatrně! A ne to zhltnout najednou - trošičku si to vychutnávat, mlsalové a…
Bílky ušleháme na tuhý sníh a pak postupně přidáváme ostatní suroviny a mícháme, již nešleháme, aby těsto nezřídlo. Pokud je moc řídké, přidejte mák nebo sušené mléko,…
Těsto: Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Pokud se lepí, přidáme trochu ořechů. Dáme na chvíli do lednice. Krém: Máslo vyšleháme s oběma cukry. Vaječný likér…
Těsto 1: Nastrouháme perník, do kterého přidáme tuk, moučkový cukr a rum. Vypracujeme těsto.Těsto 2: Připravíme marcipánové těsto, ze kterého vytvoříme malé kuličky a ty…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo. Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou…