Salko vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí vaječný koňak patří mezi tradiční vánoční nápoje, které skvěle poslouží jako jedlý dárek pro rodinu a přátele. Ať už připravíte jednu láhev nebo pět, nikdy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Domácí vaječný koňak patří mezi tradiční vánoční nápoje, které skvěle poslouží jako jedlý dárek pro rodinu a přátele. Ať už připravíte jednu láhev nebo pět, nikdy…
Připravte si vynikající domácí likér, který se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale potěší a zahřeje jako dárek v pěkné láhvi. Nejlepší je odleželý, ale věřte, že…
Klasickou zelňačku s uzeninou určitě znáte, ale už jste zkoušeli světlou verzi? Stačí pár surovin a skvělá polévka je během chvilky na stole. V zimě vás bílá zelňačka…
Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale i různé obměny známého irského likéru. V tomto receptu se ukrývají ledové kaštany,…
Do změklého másla přidáme všechny suroviny a uděláme hnotu, kterou necháme nejlépe přes noc v lednici. Touto hmoou druhý den plníme formičky, ale pouze zlehka, jelikož…
Vypracujeme těsto ze surovin. Těsto dáme do lednice odpočinout na den, či noc. Zabalíme ho do potravinářské folie.Těsto po odležení vytáhneme a připravíme plechy s…
V zimě a zejména před Vánoci se to jen hemží různými recepty na likéry a koňaky. Staly se nedílnou součástí závěru roku a vánočních svátků. Jejich chuť je kombinací…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Stehno zbavíme kůže a šikmo nařízneme po obou stranách, opepříme, osolíme a posypeme sušeným česnekem. V míse smícháme Tatru, tapenádu, grilované papriky, koření a sůl.…
Všechny přísady na pomazánku smícháme, můžeme i ve šlehači
Mléko svaříme a zchladíme na 50 stupňů. Přimícháme jogurt, tatru a salko. Vše důkladně promícháme, nalijeme do čistých skleniček a uzavřeme. Necháme na teplém místě 5-6…
Nivu rozstrouháme na jemném struhadle, přidáme máslo a mléko.Celé vidličkou rozetřeme do hladka. Podle potřeby upravíme hustotu pomazánky množstvím mléka, ale opatrně,…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zakryjeme fólií a necháme zcela vychladnout.Máslo s Pikaem a kakaem šleháme, postupně přidáváme pudink a…
Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet…
Na másle osmahneme hladkou mouku a přilíváme vodu - postupně do poloviny hrnce. Musíme míchat a nepřipálit. Až voda vře, přidáme brambory nakrájené na střední kostky a…
Hubněte pomocí sedativ nebo s tasemnicí v břiše! Nejšílenější diety světa, které opravdu existují
K čemu může být dobrý hazard? To nejlíp věděl hrabě ze Sandwiche
Smažený sýr podle šéfkuchaře Hynka Vávry: Základem je kvalitní sýr a dokonalé křupavosti docílíme díky triku při obalování