Listové těsto na štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenVše smícháme a necháme 2 hodiny odpočinout.Následně můžeme s těstem pracovat.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše smícháme a necháme 2 hodiny odpočinout.Následně můžeme s těstem pracovat.
Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hr.moukou. Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu,…
Špenát necháme rozmrazit, v sítku z něj vymačkáme vodu, vložíme ho do mísy s vysokým okrajem. Přidáme k němu 1 celé vejce, 3 žloutky, stroužek česneku a pokrájenou…
Tvarohy rozmícháme s ostatními ingrediencemi dohladka, vmícháme rozinky.Z vykynutého těsta odkrajujeme větší kousky, zakulatíme na bochánky a necháme 15 minut odpočinout…
Droždí vsypeme do hrnečku a přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady.…
Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Vytvoříme kvásek, necháme nakynout. Zaděláme těsto a zase necháme nakynout. Vytvoříme 16 buchet. Náplň dáme dle chuti : maková, povidlová, tvarohová... Naskládáme do…
Vytvoříme kvásek, necháme nakynout. Zaděláme těsto a zase necháme nakynout. Vytvoříme 16 buchet. Náplň dáme dle chuti : maková, povidlová, tvarohová... Naskládáme do…
Tak naše Verunka povídá: "Dědo, víš, zapečené těstoviny jsou dobré. Ty ale můžeš udělat tu sýrovou omáčku s kuřetem, já viděla sýr v ledničce a je ho hodně." A jak víme,…
Na vál si dáme sypké suroviny, ručně uhněteme těsto a necháme odpočinout min. 12 hodin. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Pečeme na 180°C dle trouby asi na 8…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Sušenky rozdrtíme a polijeme mlékem. Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Přidáme umleté ořechy a rozmáčené sušenky. Dobře…
Připravíme si 2 nádoby, vhodné na vaření ve vodní lázni. Vnitřní by měla mít průměr zhruba 20 cm. Bude sloužit jako forma na dortík. Na obou je nutná poklice. Já jsem…
kulatý korpus ze 4 vajec ,obdélníkový ten samý z 6ti vajec čili jeden a půl dávky 4 vejce, 30dkg cukr krupice,20 dkg hrubá mouka , 10dkg oříšků mletých , 1PDP 12 lžic…
Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku másla, dáme stranou vychladit.Do větší mísy dáme ostatní suroviny, mleté maso, vejce, hořčici, strouhanku, mouku, sůl,…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Originální bavorská sekaná je jemná jako salám, lehkou pikantnost dodá zázvor a šťavnatost zajistí ledová tříšť
Roman Staša radí, co si připravit k hokeji za 15 minut: Na toast použijte fígl s máslem, říká vítěz MasterChefa
Retro okénko: Domácí čokoláda z formiček připomene dětství z éry socializmu. Kakaová cukrovinka ale frčí dodnes