Vepřová pečeně s parmezánovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem. Do omytého a osušeného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem. Do omytého a osušeného…
barevné těsto: Troubu si předehřejeme na 180°C (horkovzduš. na 160°C). Všechny sypké ingredience dáme do mísy a promísíme je. Přidáme olej, vejce, mléko, rum a vše…
barevné těsto: Troubu si předehřejeme na 180°C (horkovzduš. na 160°C). Všechny sypké ingredience dáme do mísy a promísíme je. Přidáme olej, vejce, mléko, rum a vše…
Do odměřeného mléka zamícháme želatinu a necháme zhruba 10 minut nabobtnat. Pak mírně zahříváme, stále mícháme až do úplného rozpuštění želatiny. Teplota by neměla o…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s PDP, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře…
Dozrávající meruňky a jejich vůně vítá léto v plném proudu. Můžeme z nich vykouzlit mnoho různých koláčů, buchet a knedlíků. V tomto receptu přinášíme klasický koláč na…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Velmi neobvyklý sladký moučník. Název trochu klame, protože to není to klasická bublanina ale spíše palačinka pečená v troubě. Ovoce není utopené v těstě a pečením proto…
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme.Připravíme žmolenku.Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto),…
Milovníci kávy zbystřete a vyzkoušejte letní verzi vašeho oblíbeného nápoje. Ledová káva s hustou pěnou, oslazená vanilkovým cukrem a karamelem, zpříjemní chvíle u…
Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme.Připravíme žmolenku.Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto),…
Ideální recept na zužitkování přezrálých slaďoučkých banánů, které již nás svým vzhledem nelákají k zakousnutí. Jednoduchým zpracováním a zmražením si můžeme připravit…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Moučník do skleničky má v moderní kuchyni zelenou. Zvláště se uplatní při dětských oslavách, párty nebo grilovačkách. Jeho výhodou je, že vám nikdo nikde nedrobí a…
Kynuté meruňkové knedlíky jsou v top arzenálu našich nejoblíbenějších dětských i dospěláckých jídel. Plný talíř horkých knedlíků politých máslem, posypaných tvarohem a…
Univerzální listové těsto doplněné o nakyslou chuť křehké jarní rebarbory zjemněné pudinkovou náplní je opravdovou lahůdkou. Zasypané na talíři moučkovým cukrem vás…
Ovocná: Banán s 2/3 borůvek rozmixujte. Vložte do zmrzlinovače. Chvíli před koncem šlehání přidejte zbylé borůvky. Uložte do mrazáku ve vhodné nádobě. Pokud nemáte…
Pokud máte rádi smažený sýr, pak vám jistě zachutnají i tyto sýrové karbanátky. Přípravu zvládne i začátečník, protože je vskutku jednoduchá. Sýr můžete vybrat podle…
Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční…
Pekáček nebo libovolnou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Mouku, cukr a prášek do perníku smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Překvapivá tajemství rebarbory: Zdravá i nebezpečná první jarní zelenina chutná skvěle se skořicí i badyánem
Už máte holandskou troubu? Kotlík nejen pro trampy zkrátí dobu vaření a udrží živiny!
Holka u plotny vaří: Jak na šťavnaté řízky z kuřecích prsou? Plněné bylinkovým máslem chutnají božsky