Voňavý koláč s hruškami a pudinkem
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Kakaový moučník s velkou dávkou tvarohu, který je zdrojem vápníku pro zdravé kosti a zuby, bílkovin důležitých pro růst a plný vitamínů a minerálů. Vaše tělo to jistě…
Do mísy vložíme maso, přidáme drobně pokrájené, na tuku podušené a vychladlé houby, jemně nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek, sůl, pepř, kmín, mléko (s mlékem a …
Oblíbená pochoutka kterou můžeme připravit na párty nebo přátelská či rodinná setkání. Použitím různých druhů sýrů nebo přidáním koření do obalovací směsi pohoštění…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Náplň uděláme nejdřív. V půllitru mléka rozšleháme krupici a cukr a vaříme asi 5 minut. Po odstavení přidáme 4 lžíce kokosu.Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej,…
Také si nedovedete představit horké léto bez zmrzliny? Tak neváhejte, a pusťte se do přípravy lahodné smetanové zmrzliny podle tohoto receptu. Je plná čokolády a jakmile…
Náplň uděláme nejdřív. V půllitru mléka rozšleháme krupici a cukr a vaříme asi 5 minut. Po odstavení přidáme 4 lžíce kokosu.Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej,…
V tomto bezlepkovém koláči mouku zastupuje mák, proto jako ovoce jsou nejvhodnější švestky, které se k máku velice dobře chuťově hodí. Mouka je v drobence nahrazena…
Starší oschlé bagety nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Snažíme se namačkat je do mléka, pokud chybí, trochu dolijeme. Na pánev dáme špek, až se…
Není dobrého dortu bez výborného korpusu. Sebelépe nazdobený dort zklame, pokud je korpus houževnatý nebo dusivý. Ten podle našeho receptu bude pro váš dort výborný…
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme spolu s ořechy na kousky. Rozinky, které jsme měli namočené přes noc v rumu necháme okapat. Mléko ohřejeme, aby bylo vlahé. Do…
Na pánev dáme olej a trochu na něm opečeme uzenou slaninu (kvůli výsledné chuti a vůni pokrmu, ale tento krok můžeme vynechat). Na pánev přidáme pokrájené uzené maso…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Hledáte inspiraci jak připravit rybu? Vyzkoušejte specialitu francouzské kuchyně a to brandade. Jedná se o kaši z tresky, uvařenou v mléce společně s aromatickým…
Korpus 1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme. 2. Oddělíme žloutky od bílků. 3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do…
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
Nejprve nachystáme z 50 ml vlažného mléka, cukru a droždí kvásek. Jakmile má čepičku nebo bublá, nalijeme ho do mísy, ve které máme již vložené bezlepkové směsi, teplé…
Pokud i vy patříte k milovníkům hub, určitě si vyzkoušejte připravit tuto smetanovou houbovou omáčku. Díky žampionům a sušeným houbám ji můžete připravit i mimo…
Ve vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kořením, solí a pepřem. Do části vlahého mléka vmícháme droždí a špetku cukru, necháme asi 10 minut vzejít. Ve zbytku mléka…
Rychlé palačinky ze zbylého banánů jsou vítaným zpestřením jídelníčku pro školáky i dospělé. Těsto je hotové ve chvilce a není příliš sladké. Dá se doplnit dobrou domácí…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Jak na perfektní kuře na grilu: Pět osvědčených tipů, aby bylo šťavnaté a mělo křupavou kůrku. Důležitá je marináda i správná teplota grilu
Zlepšováky vánoční rybí polévky: Žemlové knedlíčky, staročeská zavářka z mlíčí nebo trocha fenyklu? Vyberte si sami
Pečeme s Ivou: Nadýchaná sezamová veka udělá každý váš obložený chlebíček neobyčejným