Makovec bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenI bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Uvaříme si z mléka vanilkový pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a necháme zcela vychladit v lednici.Vychlazený pudink pak vyklopíme do mísy a trochu rozšleháme…
Kdo rád experimentuje, zajisté si nenechá ujít příležitost a vyzkouší tento neobvyklý recept. Použití červené čočky společně s ovesnými vločkami ve sladké kuchyni je…
Kvásek – cukr rozetřeme s droždím, až se rozpustí, přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vlažného mléka. Zamícháme a na teplém místě necháme vykynout.Do hrnku nastrouháme kůru…
Dvě formy na "srnčí hřbet" pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny (mouku, krupicový cukr, špetku soli a prosátý prášek do pečiva) smícháme…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou.Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny.K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme…
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový…
Do robota dáme vodu, mléko, sůl, bílky a olej. Rozdrobit droždí a promíchat rukou (nejlépe v gastro rukavici - tolik se nelepí na prsty). Přisypat část mouky a opět…
Podobně jako bramboráky, i langoše patří mezi jídlo, o kterém víme, že není zdravé, a přesto si ho nedokážeme odpustit alespoň jednou za čas, třeba na pouti. Placky z…
Smícháme mléko s cukrem a přidáme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.Až bude kvásek hotový, přidáme mléko a žloutky a promícháme. Nejlépe v robotu, ale můžeme i…
Jednoduchý koláč k poobědové kávičce, který je z dostupných surovin, které máme všichni doma. Ovoce lze použít jakékoli podle chuti. Pokud nemáme čerstvé ovoce, můžeme…
Smícháme mléko s cukrem a přidáme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.Až bude kvásek hotový, přidáme mléko a žloutky a promícháme. Nejlépe v robotu, ale můžeme i…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
Plátky veky zvlhčíme mlékem. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, cibuli nastrouhanou nahrubo nebo jemně nakrájenou. Dále přidáme namočené plátky veky, sušený česnek…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.Plech o velikosti 24x35 vymažeme…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Korpus: Máslo pokojové teploty vyšleháme s oběma cukry. Jedno po druhém zašleháme i vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes sítko do ušlehané směsi.…
Rozinky zalijeme rumem a necháme je chvíli nasáknout.Oddělíme žloutky a bílky. Metličkou smícháme žloutky s mlékem, hladkou moukou a špetkou soli.Bílky vyšleháme do…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Lehká bublanina plná ovoce jako sladká tečka za nedělním obědem, ke kávičce s přáteli nebo jako ovocná svačinka během týdne. Je jemná, vláčná, lahodná a velmi jednoduchá…
Chléb nakrájíme i s kůrkou na malé kousky a smícháme s mlékem. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a necháme nasát.Mezitím dáme na pánev na střední…
Kdo pamatuje na sýrové smaženky, ať zvedne ruku. Zlatavé placičky, které leží na plátku veky, potřené hořčicí a ozdobené syrovou cibulí. Dříve se kupovaly v mléčných…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Došla vám paprika uprostřed vaření? Vsaďte na zaručené rady, jak to zachránit
Rajská omáčka, klasika české kuchyně! Vymysleli ji Italové, z naší úpravy by ale zřejmě byli na větvi