Kynutý hruškový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Cukroví, salát, vánočka, to je základ, bez kterého by naše Vánoce nebyly kompletní. Ještě jedna dobrota mezi nimi chybí - vaječný koňak. Lahodné spojení rumu, žloutků a…
Masopustní koblížky tak trochu jinak - tentokrát smažené na sádle a navrch ozdobené povidly a tvarohovým krémem. Nadýchané vdolky, voňavé rumem a citronovou kůrou budou…
Cukroví, salát, vánočka, to je základ, bez kterého by naše Vánoce nebyly kompletní. Ještě jedna dobrota mezi nimi chybí - vaječný koňak. Lahodné spojení rumu, žloutků a…
V misce důkladně promícháme mléko s česnekem, solí, pepřem, Solamylem a sýrem nastrouhaným na jemných slzičkách. Konzistence těstíčka by měla mít hustotu jako kapání do…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Kuřecí maso umeleme nebo koupíme mleté, přidáme koření, česnek utřený nebo sušený, Solamyl a mléko. Vše dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu do druhého dne…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut.…
Recept, který dokáže posunout "obyčejnou" mléčnou rýži až na práh kulinářských soutěží. Hebká rýže a na ní ovoce ve sladké šťávě citrusů. Buďte si jistí, že stolovníky…
Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut.…
Hrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Hrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Na nudličky nakrájené maso zprudka orestujeme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 20 minut.Přidáme na nudličky nakrájené papriky, feferonku, cibuli…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
Na špecle smícháme suroviny. Těsto nesmí být řídké a téct, musí tvořit "bublinky".Do hrnce dáme vodu a osolíme, přivedeme k varu. Těsto do vřící vody protlačíme…
Moučník, patřící mezi první, který upečou i úplní začátečníci. Řeč je o klasické mramorové bábovce, vonící po rumu. Recept je v hrníčkové úpravě, takže se obejdete bez…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažné mléko, pak olej, vejce, prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik, jako bychom solili maso) a opepříme. Vložíme kuřecí stehýnka (měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice. Druhý…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve.Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud…
Ochutnejte tuto jednoduchou bábovku jen z několika surovin. Přestože jde o snadný moučník a připravíte ji téměř bez práce, její příjemná kakaová chuť ovoněná perníkovým…
Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve.Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud…
Kynutý, olejem po smažení nasáklý, česnekem z dálky vonící a hordou sýra zasypaný. To je langoš. Oblíbený pokrm ze stánků na koupališti, festivalu nebo jarmarku. S tímto…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 21. 9. 2024 09:16
Přidáno 21. 9. 2024 09:06
Vyzkoušeli jsme proslulý smažák v restauraci Tomáše Hanáka: Zastávka Nižbor má své kouzlo, skvělé jídlo i chybičku
Čertova kapsa: Šťavnatá kotleta plněná pikantní směsí báječně chutná, příprava je přitom snadná a netrvá dlouho
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle