Vepřové kostky po bratislavsku
Recept ještě nebyl hodnocenBratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Hrníčkové recepty se těší velké oblibě právě kvůli jednoduchosti a rychlé přípravě. Tyto ořechové řezy vonící máslem jsou výborné k víkendové kávičcce i když se náhle…
Jednoduchý litý koláč, posypaný křupavou drobenkou, je oblíbenou klasikou nejen našich babiček. Hojně připravovaný právě v létě, kdy není nouze o čerstvé sezónní ovoce,…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Máte přebytek švestek či jiného ovoce? Připravte si tento rychlý koláč s drobenkou. Je bez kynutí a příprava tak zabere jen chvíli. Do drobenky můžete přidat skořici,…
Dva druhy sýrů a starší rohlíky postačí k vytvoření bleskového pokrmu. Pro chuť hotové nevšední knedlíčky zasypeme vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.Oloupané a jemně nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové…
Křupavé smažené placky ze směsi brambor, cuket, anglické slaniny a smažené cibulky, krásně voní majoránkou a třeným česnekem. Konzumovat je můžete i zastudena a poslouží…
Vosí hnízda, nebo úly, jsou oblíbené nepečené vánoční cukroví. Připravte je netradičně v podobě malých "tučňáků". Z ořechového těsta, plněné máslovým krémem a s křehkým…
S chřestem se dá vymyslet spousty různých a chutných pokrmů. V tomto receptu je kombinován s cuketou a bramborami. Chřest je obalený plátkem šunky a zapečený v…
Způsobů přípravy rolád je nepřeberné množství. V tomto receptu vám přinášíme kuřecí maso plněné nádivkou z goudy, šunky nebo moravského uzeného a samozřejmě, rohlíku.…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Z jahodového kompotu slijeme šťávu a doplníme vodou do 250 ml, pokud je třeba dosladíme. Přidáme a rozšleháme 10 g želatiny a necháme ji cca 20 minut nabobtnat.Pak buď…
Taky si čas od času rádi dopřejete sladkou snídani v podobě vánočky s máslem nebo marmeládou? Pak určitě vyzkoušejte tento osvědčený rodinný recept. Ať připravíte z…
Přestože jsou langoše původem z Maďarska, už dávno u nás zlidověly. Receptů najdete několik, ale v tom tradičním nesmějí chybět brambory. Jedině tak budou mít totiž…
Také milujete buchty, které v podstatě jen zamícháte a upečete? Právě mezi tyto dobroty patří i kokosové raffaello řezy. K přípravě ani nepotřebujete odvažovat suroviny,…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Kuřecí játra v bramborákovém obalu si určitě zamilujete. Příprava je velmi snadná. Játra obalíte v mouce a poté v těstíčku z brambor, mouky, mléka a vajíčka. Na…
Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v…
Recepty na šátečky nikdy neomrzí. Tyto jsou plněné marmeládou, můžeme je ale obměnit a naplnit třeba povidly nebo pudinkem. Těsto je provoněné máslem, takže ať už…
Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v…
Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 20. 9. 2024 20:22
Přidáno 20. 9. 2024 14:00
Přidáno 20. 9. 2024 12:23
Přidáno 20. 9. 2024 11:07
Pečeme s Ivou: Maličké buchtičky plněné povidlovou náplní vypadají jako visací zámky. S radostí po nich sáhne každé dítě
Jiří Helekal připravil kuře se „šmatlafundou“: Vařím, na co stačím, kuchař taky nemusí umět zpívat, říká zpěvák
Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat