Každodenní chléb (2-2-1)
Recept ještě nebyl hodnocen400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin.Do mísy k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin.Do mísy k…
Na lžíci oleje lehce osmahneme plátky nebo nudličky česneku a vychladlé pak spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému rozkvasu a vymísíme těsto. Nechávám mísit…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program základní (Klasik)
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Upéct domácí chléb není tak těžké, jak se může zdát. Podle tohoto receptu to jistě zvládnete. Vynikající chuť tohoto chleba zvýrazňují rozmixované škvarky a sušená…
Co je lepšího než čerstvě upečený domácí chleba a křupavou kůrkou? Domácí pekárna za vás těsto uhněte i upeče a za 3 hodinky máte bochník na stole. Variant je nespočet.…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…
Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…
Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný - déle kyne.
Chléb půjde určitě upéct i v domácí pekárně. Já jsem postupovala klasicky: Do vlahého mléka rozmícháme droždí a změklou čokoládu. Přidáme vše ostatní a…
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.... Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek…
Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Na dno trouby dáme kastrůlek s…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný chléb. Po upečení chleba z formy vytáhneme a…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.Hotový chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si…
Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, droždí položíme na místo na mouku, mimo rozetřený česnek) a použijeme program Základní (Klasik)…
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?