Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Tečkovaný kváskový chleba

Tečkovaný kváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…

Chleba od p. Jitky

Chleba od p. Jitky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Těsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40…

Řecké bochánky

Řecké bochánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…

Tečkované bulky

Tečkované bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu…

Světlé bagetky se syrovátkou

Světlé bagetky se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Bramborový bochníček

Bramborový bochníček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…

cathleen

85 min

Kropenaté bulky s podmáslím

Kropenaté bulky s podmáslím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…

Bramborový bochníček

Bramborový bochníček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…

cathleen

85 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

Bramborová focaccia

Bramborová focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept…

maris

150 min

Makový chléb

Makový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…

cathleen

215 min

Bagety s grahamovou moukou

Bagety s grahamovou moukou

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…

cathleen

65 min

1 12 13 14

Naposledy jste si prohlédli