Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenOdpalované těsto patří mezi klasiku v českých cukrárnách. Spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří neodolatelnou kombinaci! Z této dávky připravíme 21 věnečků, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Odpalované těsto patří mezi klasiku v českých cukrárnách. Spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří neodolatelnou kombinaci! Z této dávky připravíme 21 věnečků, které…
Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými…
Linecký koláč s jablky je poctivá klasika nejedné hospodyňky. Jeho příprava je jednoduchá, rychlá a koláč má u strávníků pokaždé velký úspěch. Nejlépe chutná po odležení…
Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým…
Lahodné, jemné a křehké je šlehačkové cukroví. Je jednoduché na přípravu a často hned pryč ze svátečního stolu. Sněhově bílé podvodnice vám jistě vytvoří tu pravou…
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet…
Že je linecké vaším nejoblíbenějším cukrovím a každý rok zkoušíte nějakou jeho obměnu? Pak zkuste tu s kokosem. Je krásně voňavá a hříšně dobrá. Protože doma milujeme…
Vanilkové rohlíčky patří k vánoční oblíbené klasice. Jsou křehké a rozplývají se na jazyku. Díky ořechům krásně voní a upečeme je velmi snadno. Po vychladnutí je…
Mac&Cheese, v americké kuchyni nejčastěji právě makarony s pořádnou porcí sýrové omáčky. Jednoduchý recept na vydatný pokrm. Dospělí ocení jeho rychlou přípravu, děti…
Nadýchané a vláčné, přesně takové jsou tyto rohlíčky. Jemné kynuté těsto, naplněné ořechovou nádivkou s medem a smetanou, během pečení provoní celý byt. Jen pozor, aby…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Výborný recept na donuty, které se pečou jednoduše v troubě. Jelikož se nesmaží na oleji, jsou mnohem lépe stravitelnější. Touto pochoutkou uděláte radost především…
Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř,…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky…
Mušličky patří k cukroví, které nejen hezky vypadá, ale hlavně božsky chutná. Křehké těsto s rumem, náplň z bílků a oříšků a to vše za chvilku upečené. Kdo nemá rád moc…
Legendární nanukové řezy připomínají dětství. Pekly je naše babičky i maminky. Ať už na oslavu nebo ke kávě, nikdy nezklamou. Krémový zákusek z ořechového těsta, s…
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který…
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který…
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte…
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Upéct chleba, že je věda? Nikoliv. Pečení domácího chleba se opět vrací do našich kuchyní, neboť si jej připravíte, kdy chcete a jaký chcete. Máte rádi méně kmínu, více…
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Jídelní rozmary Roberta Redforda: U jídla si čte a nikdy neodolá tomuhle vláčnému pekanovému koláči
Jak se jedlo ve středověkém podhradí? Na jídelníčku byly nejen obilné kaše, ale i úhoř, hlemýždi a různé nekynuté placky