Znojemská omáčka s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Mezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je…
Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Masarykovo cukroví je snadné na přípravu a ideální pro ty, kteří s pečením nemají velké zkušenosti. Tradičně se připravuje z křehkého těsta s lískovými nebo vlašskými…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Kromě toho, že má zázvor velmi pozitivní účinky na imunitu a zdraví člověka, je jeho chuť lehce pikantní a dokonale se snoubí se sladkými pokrmy. Zázvorky určitě…
Máte zásoby jablek a nevíte co s nimi? Rozhodně musíte vyzkoušet tento famózní jablečný koláč. Je jednoduchý na přípravu, křehký, vláčný a mile starosvětský. Jedno…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Víte, že mák je pro svůj vysoký obsah vápníku řazen mezi superpotraviny? Byla by tedy škoda si ho nedopřávat. Zkuste ho do svého jídelníčku zařadit právě teď v…
Čočková polévka je snadná, levná a tradiční dobrota, kterou ocení velcí jedlíci, stejně jako dietáři. Je totiž hodně výživná a chuťově perfektní. Zkuste tento recept,…
Blíží se čas vánoční a s ním i pečení cukroví. Držíte se tradičních receptů nebo spíše hledáte něco nového? My pro vás máme osvědčený a chutný recept na mocca oválky,…
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, není snad nikdo, kdo by ho nemiloval. Provoní celý dům a vytvoří tu pravou vánoční…
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Svátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Nekynuté, se spoustou másla a lahodnou…
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké linecké. Připravte si dobrou marmeládu,…
Sladká kolečka s marmeládou jsou symbolem českých Vánoc. Aby se těsto nelepilo a netrhalo, je důležitý recept, kvalita a poměr surovin. V tom našem je hodně másla, díky…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Valašský čaj zhřívanice se hodí nejen pro horaly: Kořeněný nápoj podle starého receptu voní hřebíčkem a zamiluje si ho každý
Pečeme s Ivou: Lázeňské rohlíky jsou hebké i křupavé zároveň díky omládku
Jogurtová buchta: Vláčný a šťavnatý moučník je hotový za chvíli a využijete i kelímek od jogurtu na odměřování surovin