Lilek se sýrem v bramboráku
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Velmi jednoduché, ale výborné těsto na štrúdl. Zvládnou ho i začátečníci. S tímto těstem na štrúdl se moc dobře pracuje. Do náplně štrúdlu kromě jablek můžete přidat…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácená. Náplň se totiž peče současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem. Po upečení ji musíte opatrně převrátit a teprve poté…
Pro mnohé milovníky zeleniny nejoblíbenější úpravou cukety je osmažení. Místo trojobalu můžete obalit jednotlivé plátky v kyprém těstíčku. V tomto pivním, z našeho…
Sklizeň jablek je typickým znakem podzimu. Pokud máte letos velkou úrodu, zúročte ji a připravte tento jednoduchý jablečný koláč, ve kterém suroviny jednoduše skládáte…
Recepty po babičce bývají rodinným dědictvím a když se pustíme do jejich přípravy, je většinou úspěch předem zaručen. Vyzkoušejte tento příjemně nakyslý závin s jablky a…
Tradičním pokrmem v letních dnech jsou sladké plněné knedlíky ovocem uzrálým na naší zahrádce. Z bramborového těsta s tvarohem vytvarujeme kuličky uvnitř se švestkami a…
Smažený lilek je lahůdka, která přináší do vaší kuchyně kousek slunného Středomoří. Zvenku křupavý, uvnitř měkký a šťavnatý, je tento pokrm skvělou volbou pro milovníky…
Připravte na odpolední pohoštění ke kávě výborný křehký koláč. Pocukrovanou mřížkou těsta překrytá náplň v sobě ukrývá švestková povidla navoněná rumem a ještě navíc i…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Slavnostní linecký koláč je dokonalým dezertem pro každou příležitost, která si žádá něco výjimečného. Křehké linecké těsto se snoubí s jemně kořeněnou jablečnou náplní,…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Krásně vláčný makovec, vonící po banánech, posypaný křupavou drobenkou na povrchu, je opravdu luxusní záležitostí. Kombinace máku a banánu je zajímavá a chutná skvěle.…
Horké letní dny si žádají opravdu osvěžující pochutiny. Pokud se chystáte péct moučník, vyzkoušejte tento křehký citronový koláč. Je z křehkého těsta, které doplňuje…
Milujete čokoládové tyčinky, ale nelíbí se vám ani jejich cena, ani složení? Vyrobte si je doma! Se zdravou stravou se sice moc nekamarádí, ale čas od času je třeba si…
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi snadné a chutné. Těsto připravujeme bez kynutí a díky máslu je po upečení krásně křehké. V makové náplni je…
Co je lepšího než čerstvě upečený domácí chleba a křupavou kůrkou? Domácí pekárna za vás těsto uhněte i upeče a za 3 hodinky máte bochník na stole. Variant je nespočet.…
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy.Pekárnu vybavíme hnětacími háky.Do pekárny prosejeme mouku, uděláme důlek.Do důlku jsem vlijeme vodu,…
Krásně měkké dušené maso v kombinaci se smetanovými, lehce nasládlými kedlubnami, zachutná všem vašim strávníkům. Maso krásně voní po česneku a tymiánu. Hotový pokrm…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Silvestrovské koktejly pro děti: v dětském baru nesmí chybět suroviny na virgin mojito, jahodový drink nebo šmoulí koktejl
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni