Bílá lišková
Recept ještě nebyl hodnocenBílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu,…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Křehké linecké řezy s jablky a švestkami, krásně voní po skořici a vanilce. Tento moučník vám svojí skvělou chutí připomene ten pravý podzim a ze stolu zmizí opravdu…
Křehký mřížkový koláč je oblíbenou klasikou v kavárnách i bistrech. Sladkému máslovému těstu v kombinaci se skořicovými jablky odolá jen málokdo. Upečte si jej i doma.…
Klasické dušené hlávkové či kysané zelí nebo zelí z cukety asi znáte, ale už jste ochutnali zelí z dýně? Určitě vyzkoušejte, je to opravdová dobrota, snadná a rychlá na…
Pečení domácího chleba je trendem současnosti. Práci nám usnadní použití domácí pekárny, ve které se těsto hněte, kyne i peče. Na chleba chlebovič si díky malému…
Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po…
Pokud máte chuť na sladkou snídani či svačinku, jsou tyto lívance ideální volba. Voňavé, zajímavě kořeněné a nadýchané lívance můžete před podáváním namočit do…
Křupavý lilek z trouby je zdravou alternativou ke smaženým pochoutkám, která vás překvapí svou chutí i texturou. Plátky lilku pečené do zlatova jsou dokonalým spojením…
Muffiny jsou zpravidla pečeny ve sladké verzi. Avšak tyto malé nadýchané košíčky můžeme upéct i naslano. Do základu těsta z mouky a vajíček přidáme drobné kousky…
Koláč s bohatou jablečnou náplní se velmi podobá štrúdlu, je však rychlejší na přípravu. Množství použitých jablek volíme podle rodinných zvyklostí, náplň můžeme…
Vláčný ořechový piškot s poctivou vrstvou jablek a smetanovo-jogurtového krému je tím pravým podzimním moučníkem. S přípravou i pečením máte do hodinky hotovo a pak už…
Suflé je tradiční francouzská specialita, oblíbená díky nadýchanosti, kterou ji dodává sníh z bílků. Suflé můžeme připravit i ve slané verzi, kdy jako základ použijeme…
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné…
Pudink a jablka tvoří dokonalou chuťovou kombinaci v tomto snadném receptu na jablkové řezy. Moučník je dokonale vláčný a příjemně kyselkavý. Dopřejte těstu čas na…
Skvělý a snadný recept na zeleninové placičky s cuketou a koriandrem, díky kterému zužitkujete zbytky zeleniny z ledničky. Kombinace výrazného koření a svěžího jogurtu…
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Palačinky můžeme připravovat na mnoho způsobů, například jako dezert, naslano i nasladko jako hlavní chod. Zapékané palačinky plněné tvarohem a dušenými švestkami jsou…
Jednoduchý a rychlý moučník, o jehož vláčnost se postarají jablka přidaná přímo do těsta. Díky tomu byste si na něm pochutnali třeba i bez krému. S ním je to ale…
Plátky lilku jsou plněné šunkou a krémovým hermelínem, což dodává řízečkům výjimečnou chuť a jemnost. Křupavá strouhanka na povrchu a rozplývající se náplň uvnitř dělají…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Kdo by neměl rád štrúdl plněný skvělou jablečnou náplní vonící po skořici a smíchanou s rozinkami naloženými do rumu. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu ze…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření
Aby měl beránek nejlepší formu. Podle čeho ji vybrat a kolik za ni zaplatíte?
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu