Rebarborový dort
Recept ještě nebyl hodnocenMilovníci rebarbory jásají. Sezona této netypické zeleniny je konečně tady a je potřeba ji náležitě využít. A jestli letos nevíte, co s rebarborou, určitě tenhle dort…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milovníci rebarbory jásají. Sezona této netypické zeleniny je konečně tady a je potřeba ji náležitě využít. A jestli letos nevíte, co s rebarborou, určitě tenhle dort…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s…
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem…
Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Křupavé řízky v jejichž obalu se umně ukrývá nastrouhaná cuketa. V jednom okamžiku tak dostane vepřový řízek kromě bramborové přílohy i tolik potřebnou vlákninu…
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření.…
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření.…
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který v sobě snoubí křupavost ořechového těsta s jemnou chutí tvarohu a osvěžujícím…
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Tato lahodná dobrota pochází z Palerma. Křupavé smažené trubičky, které jsou díky červenému vínu krásně růžové, naplníme jednoduchým krémem z ricotty, malin a…
Vychutnejte si spojení chutí s chřestem ve smetanovo-sýrové omáčce, doplněným šunkou a bramborami. Tento pokrm nabízí křehkost chřestu, krémovou jemnost sýrové omáčky,…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo.…
Pokud hledáte inspiraci na pěkný letní dezert, vyzkoušejte tyto dobré koláčky. Naplníte je žloutkovým krémem, ozdobíte čerstvými malinami a ostružinami a na závěr…
Pečení na neděli: Vyzkoušejte fantastické chodské koláče s rumem a smetanou!
Zkusili jsme připravit kávové želé: Hit letošního léta se snadno dělá, skvěle vypadá a božsky chutná
Celerová pomazánka: Lehce pikantní pomazánku s jemně nakyslou chutí dovede k dokonalosti poctivá domácí majonéza