Třešňový koláč s ořechovým těstem
Recept ještě nebyl hodnocenTřešňový koláč s ořechovým těstem je dokonalou kombinací šťavnatých třešní a jemného ořechového základu. Ořechové těsto dodává koláči bohatou, máslovou a příjemnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Třešňový koláč s ořechovým těstem je dokonalou kombinací šťavnatých třešní a jemného ořechového základu. Ořechové těsto dodává koláči bohatou, máslovou a příjemnou…
Dort je zpravidla součástí hostiny při slavnostní příležitosti. Jemný a nadýchaný piškotový korpus je v tomto případě natřikrát prokrojen a promazán hladkým máslovým…
Rychlý koláč s třešněmi je ideální volbou pro ty, kteří chtějí připravit lahodný dezert bez zdlouhavé přípravy. Tento koláč spojuje šťavnaté třešně s jemným a vláčným…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Tento jednoduchý ovocný koláč z kynutého těsta se hodí ke chvíli pohody s šálkem kávy. Díky šťavnatým sladkým nektarinkám není vůbec suchý. Povrch koláče zdobí nazlátlá…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Nejinak je tomu i v tomto receptu. Stonky blanšírovaného zeleného chřestu omotáte kuřecím masem, zapečete a podáváte se…
Tradiční české palačinky se často plní marmeládou nebo tvarohem, tady jsou připraveny s ovocným rozvarem. Nebo je můžete servírovat jako dort. Palačinkový dort je…
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o zelené rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké…
Koláč s ricottou a třešněmi je lahodný a osvěžující dezert, který spojuje jemnost ricotty s šťavnatými třešněmi. Křehké těsto tvoří dokonalý základ pro tuto lahodnou…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Nadýchané, vláčné a plné čokoládové chuti s kousky šťavnatých třešní – to jsou čokoládovo-třešňové muffiny, které si zamiluje celá rodina. Tato sladká dobrota je ideální…
Tato polévka vyžaduje delší a pracnější přípravu, odmění se nám ale za to skvělou chutí. Brambory a chřestové špalíčky zalité jemným chřestovým krémem podáváme posypané…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a pikantní díky kopřivám. Celé kuře je pak během…
Pokud hledáte možnost využití čerstvých nebo kompotovaných mandarinek, zkuste jimi ozvláštnit maličké dortíky. Šťáva z mandarinek, která muffiny zvláční, jim dodá…
Lehký jarní oběd, který můžete nachystat i jako sváteční variantu. Výpek z masa, bude výborný k bramborové kaši a navrch, pokud by vám nestačila dávka zdraví z kopřiv,…
Kdo by nemiloval lasagne? Toto oblíbené jídlo připravuje doma každý po svém trošku jinak, a přece chutná vždy skvěle. Ochutnejte s námi tuto verzi, kdy se zapékají…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor…
Smutné je menu, když chybí dezert! Tento je pro dospěláky. Dětem vymyslete něco jiného, protože po vaječném likéru by se vám rozdováděly! Nebo prostě polovinu tartaletek…
Nejen svátečním se může stát tento koláč. Nadýchané těsto s přídavkem celozrnné mouky je plné kousků šťavnaté rebarbory. Máslová drobenka už bude jen dokonalou tečkou…
Dvě vrstvy křehkého těsta plněné tvarohovou náplní a rebarborou - tento vynikající koláč vám určitě zachutná. Kombinace kakaového těsta, jemné sladké náplně a kyselé…
Domácí pěstování: Rychlení zeleniny a bylinek není žádná věda. Dobrou sklizeň zajistí pařeniště i obyčejné PET lahve
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?