Karobová hrnková buchta bezepková
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.Mrkev nastrouháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.Mrkev nastrouháme…
Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené…
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouky s práškem do pečiva. Potom přidáme jeden rozmačkaný banán, na kousky nakrájenou hořkou čokoládu a trochu datlového…
V jedné míse smícháme sypké ingredience - obě mouky, kypřící prášek, sůl, pepř a parmezán. Ve druhé misce prošleháme vejce s jogurtem a olejem, přimícháme nastrouhanou…
V misce rozmícháme rozehřáté máslo, olej a med. Zvlášť rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem a přidáme do medové směsi. Přidáme mouky se sodou, mák povařený v trošce…
3/4 l mléka přivedeme k varu spolu se skořicí, vanilkou, citronovou kůrou.Ve zbytku mléka rozšleháme cukr, mouku, žloutky a přidáme do vařícího mléka.Mícháme tak dlouho,…
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.…
Kuřecí maso vložíme do misky a zakapeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici. Ananas slijeme a šťávu uchováme, bude potřeba. Na pánvi…
Den předem si nakrájíme plátky kotlety napůl, poklepeme hřbetem ruky. Smícháme grilovací koření, sůl, pepř a olej a kotlety tím potřeme. Druhý den kotlety namočíme do…
Mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na rezne. Mäso som naklepala. Pripravila som cibuľu na marinovanie. Na strúhadle na mrkvu som cibuľu s cesnakom…
Na lívance vymícháme těsto ze všech surovin, nakonec vmícháme i olej. Na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme malé lívanečky.Švestky přepůlíme, vyjmeme pecky, dáme do…
Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a…
Nejprve uděláme salát. Spaříme naříznutá rajčata, po chvíli je zchladíme, oloupeme, odstraníme vnitřek. Oloupané vychladlé brambory i červenou řepu nakrájíme na…
3 vejce vyšleháme s hrnkem cukru, přidáme půl hrnku másla, trochu mléka, 1 prášek do pečiva, 1hrnek rýžové mouky a 1 hrnek kukuřičné mouky, lžíci škrobu. Nalijeme na…
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním…
Krůtí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojbal: kukuřičná mouka, jogurt smíchaný se solí, trochou parmezánu, trochou kurkumy nebo kari koření a…
Těsto- zaděláme všechny suroviny s teplou vodou (množství odpovídající kelímku od jogurtu), necháme odpočinout přikryté mísou. Těsto je vláčné a nelepivé, krásně se…
Zahřejte troubu na 200 stupňů, vymažte pečící formu o rozměru cirka 20x20 cm.Smíchejte všechny suché ingredience v míse a udělejte uprostřed dolík.Vyšlehejte vejce a…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu. Z těsta děláme menší…
Žloutky vyšleháme spolu s mlékem a olejem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Kukuřičnou mouku smícháme s práškem do pečiva, postupně zpracujeme ke žloutkům a…
Pomeranče pečlivě oloupeme, každý měsíček oloupeme i z blanky, potřebuje jen čistou dužinu, abychom neměli těsto nahořklé. Z pomerančů necháme překapat cca 200 ml šťávy,…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý
Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo
Holka u plotny radí: Jak na křehké vanilkové rohlíčky s jemným krémem? Stačí jen listové těsto a obyčejný pudink