Koláč Rychlík (i pro diabetiky) se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají…
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím…
pokud vycházíme ze sušeného kvásku Alnatura: lžíci sušeného kvásku a 2-3 lžíce žitné mouky smícháme s vlažnou vodou do řídkého těstíčka (asi jako na palačinky) a necháme…
Necháme vzejít kvásek, přidáme obě mouky, syrovátku, sůl, česnek a olej a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Na teplém místě a přikryté necháme asi hodinu kynout …
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme k němu mouku, protein, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 10…
Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak…
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…
Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.) Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve…
Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou…
Mražený hrášek nasypeme do vařící vody a necháme tam cca 3 minuty. Poté vodu slijeme a hrášek vhodíme do mixéru nebo food processoru. Přidáme ostatní ingredience kromě…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, pomalu vlijeme olej.Vmícháme tvaroh, mouku se sodou, oba pudinky a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do vypláchlé koláčové…
Mangold sparíme vriacou vodou (len ho vodou prelejeme), necháme odkvapkať a rozmixujeme.Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a spolu s ostatnými prísadami a rozmixovaným…
Celá vejce lehce prošleháme a přidáme stevii, cukr a koření. Zapracujeme změklé máslo a pak už jen přisypeme ořechy a nakonec mouku. Směs natlačíme do košíčků, které…
Těsto: suroviny (1 část) rozmixujeme, přidáme suroviny (2 část), které pouze vmícháme. Na rozpálené pánvi vytřené olejem lžící lijeme těsto - jeden lívanec 2 pol.lžíce …
Do mixéru vhodíme opraný špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě,…
Tento ovocný koláč je zcela bez lepku, připravíme ho totiž z pohankové mouky. Korpus je nadýchaný a vláčný, voní po vanilce, rumu a skořici. Potřeme ho lahodnou…
Tento ovocný koláč je zcela bez lepku, připravíme ho totiž z pohankové mouky. Korpus je nadýchaný a vláčný, voní po vanilce, rumu a skořici. Potřeme ho lahodnou…
Kdo by neměl rád palačinky. Obvykle je připravujeme na sladko, ale tyhle slané, se šunkou a špenátem jsou opravdu skvělé. Smetanová náplň s česnekem a pažitkou všechny…
Sladké chlebíčky jsou v poslední době velice oblíbeným moučníkem. Můžeme do nich upotřebit i mrkev a jablíčko. Provoněný skořicí, s čokoládovými pecičkami bude skvělou…
Bezlepkovou verzi muffinů připravíme snadno z pohankové mouky. Ta je dobrá pro naše zažívání, bohatá na minerály a dodá těstu oříškovou chuť. Vláčné těsto doplní kousky…