Závin - med a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nasypeme obě mouky, cukr, 3 vejce, kvásek, mléko, rozpuštěné máslo, tekutý med. Vařečkou promícháme, vypracujeme vláčné těsto a zaprášíme pol. moukou. Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, 3 vejce, kvásek, mléko, rozpuštěné máslo, tekutý med. Vařečkou promícháme, vypracujeme vláčné těsto a zaprášíme pol. moukou. Těsto…
Upéct piškot a potřít krémem,který zhotovíme z 1/2 l smetany ušlehat,přidávat šlehačky v prášku a vymíchat.Rozehřát čokoládu a postupně přidávat k našlehané smetaně…
Z omytých limetek nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s cukrem a s vejci vyšleháme do pěny a zlehka do ní vmícháme mouku s práškem a smetanu. Pokud potřebujeme…
Smetanu, cukr, máslo a kakao smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a vejce.…
Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání kaši, kterou necháme dobře vychladnout.Všechny suroviny nakrájíme na malé kostky, vmícháme kaši, majolku, dochutíme hořčicí,…
Nastrouháme nahrubo cuketu, salám, tvrdý sýr, mrkev, najemno česnek, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme zbytek surovin, okořeníme, důkladně prohněteme a dáme…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva…
Máslo, vejce, vanilkový cukr, cukr krystal, jogurt a mléko umixujeme. Po umixování přidáme mouku, kakao- ale to pozor, hodně práší!! a prášek do pečiva. Až budeme mít…
Verzia I. Cuketu pokrájame na tenké kolieska, lusky na menšie kúsky. Dáme variť do slanej vody. V polovici doby varu prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali …
Z bílků ušleháme pevný sníh elektrickým šlehačem, přidáme cukr a zašleháme, poté přidáme žloutky a opět zašleháme. Nakonec přidáme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto…
Brambory oškrábeme, nastrouháme, k nim nastrouháme tvarůžky a přidáme ostatní přísady. Dobře promícháme a usmažíme bramboráčky.Podáváme se zelným salátem: Kysané zelí…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh.Ostatní suroviny důkladně smícháme v míse a nakonec přidáme sníh. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, šťávu z pomerančů a půlky citrónu, mléko, prosejeme mouky s práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z vyšlehaných…
Všechny ingredience postupně smícháme a nakonec přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a vše důkladně promícháme. Vlijeme do jakékoliv dortové(vymazané a vysypané) formy…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a cukrem, přidáme mléko, olej a vejce a nakonec do těsta zamícháme nahrubo nastrouhaná jablka. Upečeme v tukem…
vyšleháme žloutky s cukrem ( tak 2 minuty) poté přidáme olej, mouku a kakao a prášek do pečiva( bude to takové dost husté těstíčko)pak lehce zašlehat tuhý sníh. Péct při…
Nejprve si připravíme kvásek: 200 ml vlažné mléka (nesmí být vařicí) rozšleháme metlou s 50 g cukru krupice a 1 kostkou druždí, až se rozpustí droždí. Potom přidám 50…
POSTUP: Z bílků a nastrouhané kůry z půlky citronu vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a pak do nich postupně zapracujeme mouku smíchanou s kakaem,olej…
Těsto vymíchám v pekárně.Nechám vykynout (program těsto). Upleteme housky a dáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě nakynout. Potřeme vajíčkem, ozdobíme …
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí, asi 2 lžíce z přichystané, odvážené mouky a necháme 20 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo ručně vymísíme…
Brambory si nastrouháme na jemném struhadle a tvarůžky na hrubším. Smícháme a přidáme vše ostatní. Vypracujeme těsto. Rukama tvoříme malé placičky, které osmažíme z obou…
Jak na tradiční Masarykovo cukroví? Dokonalému výsledku prospěje namočení ořechů i odležení těsta, pak bude chuť božská
Retro okénko: Vzpomínáte na Burizony? Poradíme, jak z nich vyrobit luxusní dezert
Jak na sametový mrkvový krém se zázvorem a hráškem? Sílu polévce dodá vývar, lehkou pikantnost závor a jemnost smetana