Perníková bábovka s jahodovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenSypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme pozvolna v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme pozvolna v…
Rozinky namočíme den předem do rumu. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto-nejlépe v pekárně a necháme vykynout. Z…
Všetky ingrediencie vyšľaháme dohladka. Do formičiek alebo papierových košíčkov dávame cesto do ¾. Vložíme do rúry a pri strednej teplote pečieme cca 15 min (…
Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po…
Zloutky s máslem a cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a pomaloučku zamícháme ušlehaný sníh. Remosku nebo dortovou formu vymastíme a vysypeme…
Vyšleháme 5 bílků v tuhý sníh, v další míse vyšleháme 5 žloutků s cukrem, přidáme hrnek oleje a rozmačkané banány, promixujeme, přidáme mouku a prášek do pečiva,…
koláč: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do…
Máslo na mírném ohni pomalu rozpustíme spolu s cukrem. Odstavíme z plotny a přidáme k němu sezam, oříšky, cornflakes, obě mouky, vajíčko i sodu. Promícháme, necháme asi…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne…
Postup: Do polohrubé mouky nasypeme necelý prášek do pečiva, špetku soli a skořicový cukr. Zamícháme, přilijeme olej, 2 celá vejce, bílý jogurt a vypracujeme těsto,…
Z mouky, mléka, vajíček a ostatních surovin vypracujeme hladké těsto. (můžeme použít pekárnu). Zrnka kávy rozdrtíme ve hmoždíři a zapracujeme také do těsta. Necháme na…
Na olivovém oleji si orestujeme na plátky žampiony, přidáme mleté maso, trochu olivového oleje, ale ne moc, aby směs nebyla mastná a asi 20 minut dusíme. Přidáme sůl,…
Do pekárny dáme vodu, med, zasypeme moukou, přidáme máslo, sůl, skořici a droždí.Nastavíme na program Rychlý. Po signálu přidáme rozinky.
Do mísy si prosijeme mouku a cukr, přidáme skořici a sůl, případně špětičku prášku do pečiva (v surovinách ani neuvádím, nemusí být). Přidáme na kousky nakrájené změklé…
Těsto:zpracujeme si žloutky (oddělené, zvlášť z bílků si uděláme hustý sníh. bílky je dobré nepatrně osolit , lépe se dají potom vyšlehat) s 20dkg cukru + vanilka a…
Na rozehřáté máslo dáme na větší kousky nakrájená jablka, přidáme vanilku, citron, rum a chvíli podusíme. Když jsou jablka kyselá přidáme ještě cukr podle chuti. …
Z konzerv slijeme olej a jejich obsah smícháme s jemně nasekanou a na másle opečenou cibulí.Přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Z mouky…
Utřít cukr s vanilkou, tukem a 5 žloutky. Přidat mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko. Přidat oříšky. Nakonec pomalu vmíchat sníh z 5 bílků.
Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Zvlášť v hrníčku nebo misce rozdrobíme droždí (nebo použijeme sušené), přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého…
Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem…
Smícháme vejce se solí, vodou, petrželkou a moukou. Poté přidáme zmrzlou zeleninu a dobře promícháme. Těstíčko protlačujeme přes síto s velkými oky do hovězího, nebo…
Vyšleháme si máslo s cukrem, přidáme vejce a citr. kůru a šťávu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí a čokoládu posekanou na…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Dále vyšleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nenabyde, následně přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme zvlášť, pak …
V létě se hubne nejlépe. Jak na to? Využijte dostatek ovoce a zeleniny i energii ze sluníčka
Dokonalé domácí kvašáky jsou českou variací na korejské pickles. Takhle snadno si je připravíte
Linecké ovocné košíčky podle cukrářky Mirky van Gils Slavíkové: Díky těmto radám se krém nesrazí a korpus bude krásně křehký