Kořenový kváskový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice s cukrem nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice s cukrem nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
Vejce, jogurt, olej rozmíchat, přidat kousky jahod, cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozmíchat a nakonec přidat čokoládu. Plníme do formiček na muffiny a…
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší)…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Tvaroh smícháme se žloutkem cukrem a kokosem. Vypracujeme pevnou hmotu ze které vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a dáme zmrazit. Máslo vyšleháme s cukrem a…
V míse smícháme mléko, smetanu, vejce, pěkně metličkou prošleháme, osolíme a pomalu zašleháme mouku, aby se vytvořilo hladké těsto. Necháme ho odpočinout asi 20 minut…
Žĺtky s cukrom za postupného pridávania vody vyšľaháme do peny, pridáme múku so sódou a sneh z bielkov. Polovicu cesta vlejeme na plech, do druhej vmiešame kakao a…
Postup: Upečený korpus 2x překrojit, spodní díl potřít marmeládou, krémem a dát další plát, krém, plát, boky potřít krémem a POTÁHNOUT MARCIPÁNEM.
Kroupy uvaříme doměkka a necháme vystydnout. Přidáme vejce, mouku, majoránku, osolíme, opepříme, vmícháme jemně pokrájený česnek. Zahustíme strouhankou tak, aby šly…
Prolisované batáty utřeme se všemi ingrediencemi do hladka tak, aby vzniklo přiměřeně hutné palačinkové těsto (podle potřeby přidáme mléko nebo mouku). Jiné koření jsem…
-suroviny na těsto smíchat, vlít do vymazané, vysypané formy, pekáčku, remosky..pečeme zvolna..cca 180st. - korpus necháme vychladnout, rozřízneme, promažeme povidly,…
Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové…
Všechny přísady na těsto zamícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Máslo s cukrem vyšleháme. Pak přidáme tvaroh a ochutíme rumem. Krém navrstvíme na…
Červenou řepu okrájime od slupky a na struhadle nastrouháme a orestujeme na pánvi. Nepodlévá se, vodou si pustí svoji.Lehce ji dochutíme soli a pepřem. Přidáme lžičku…
V míse vyšleháme žloudky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prdopeč do ušlehaných žloudků a cukru…
Z prísad na noky vypracujeme hustejšie cesto. Cez haluškový cedník pretláčame do vriacej osolenej vody noky. Keď vyplávu, scedíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu,…
Žloutky utři s cukrem a olejem do pěny, přidej mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto upeč ve vymazané a vysypané dortové formě. Po vychladnutí potři…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme …
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Všechny ingredience spracujeme v husté těstíčko, koření přidáme dle chuti.Osmažíme a podáváme.
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet v lednici, poté tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potom zalijeme…
Z ražnej (žitnej) a polohrubej múky, soli, vajca a vody urobíme cesto na halušky. Konzistenciou by malo byť ako cesto na noky. Necháme postáť 5 minút. Potom halušky…
Suroviny v pekárně nastavíme na program těsto. Pak na vále zpracujeme bud záviny, buchty, koláče a nebo rohlíčky. Plníme dle chuti. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Sezona chřestu začíná! Uvařte si jej třeba jako hrášek podle receptu od M. D. Rettigové
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana
Skromná kuchyně: Na nudle se smaženým zelím stačí jen 3 suroviny a s přípravou si lehce poradí i začátečník