Medailonky z panenky ve vinném těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenJemná vepřová panenka obalená v netradičním, chuťově zajímavém těstíčku ze smetany a bílého vína rozhodně stojí za vyzkoušení. Ve fritovacím hrnci je připravená během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná vepřová panenka obalená v netradičním, chuťově zajímavém těstíčku ze smetany a bílého vína rozhodně stojí za vyzkoušení. Ve fritovacím hrnci je připravená během…
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Piškotová porce jen pro jednoho, která v sobě ukrývá jádro z čokolády. To je ideální svačina pro děti nebo po dozdobení i efektní dezert k nedělnímu obědu. Vyzkoušejte…
Mouku promíchejte s kypřicím práškem a oběma druhy cukru (moučkový s vanilkovým), přidejte rozklepnuté celé vejce, na kostky nakrájené tuhé máslo a vše rychle zpracujte…
Světlý, voňavý, měkký a nadýchaný toustový chléb připravíme snadno v domácí pekárně. Chutná skvěle opečený a namazaný máslem, nebo ho můžeme použít pro přípravu chutných…
Zdobení povrchu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Užijte si nejen chuť tohoto koláče, ale také vizuální požitek…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Vláčné kuličky z bramborovo-tvarohového těsta, co uvnitř skrývají poklad? To musí být přece ovocné knedlíky! Jemné těsto tak doplníme o oblíbené ovoce, povaříme a při…
Drobenkový koláč s rebarborou připravovaly už naše babičky. Ochutnejte tento rychlý a jednoduchý koláč z drobenkového těsta a tvarohovou náplní s pokrájenou rebarborou a…
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou,…
Krásně vláčného těsta docílíte tím, že do něj přidáte bílý jogurt. Pokud zvolíte náplň švestek a sezónní rebarbory, získáte koláč s příjemnou sladkokyselou chutí, která…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Kosmatice je vznešenějším názvem květů černého bezu. Tradičně z nich připravujeme nejen sirup, ale také je můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Květy obalíme v…
Muffiny mají rádi snad všechny. Vyzkoušejte připravit jejich slanou verzi, ve které zužitkujete zbytek květáku. Hotové muffiny perfektně doplní snadný zelný salátek s…
Sezóna rebarbory je pomalu v plném proudu. Tato zelenina nalezne své využití hlavně ve sladkých moučnících. Kombinace tvarohu a nakyslé rebarbory, na lahodném korpusu,…
Nadýchaný řez plný sladké banánové chuti, kterou doplňuje čokoláda. Taková je tato buchta s exotickým, ale u nás velmi dobře dostupným ovocem. Příprava je velmi snadná a…
Jablka se s kokosem na tomto moučníku dobře doplňují. Jablečná náplň je zde zahuštěná piškoty, jednak jí ochucují a oslazují a navíc přidávají na jejím objemu. Kokosová…
Nejen pro naprosté začátečníky je tato rychlá banánová buchta. Nenáročná je příprava těsta, kdy všechny suroviny společně smícháte v hladké těsto. V oblíbené formě jej…
Jemná nasládlá vůně bezových květů skvěle ladí s jiskřivým a svěžím citronem. Muffiny pečené s tímto těstem můžete jen pocukrovat, nebo dále zdobit náplní z máslového…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Přepuštěné máslo, které má samo o sobě oříškovou chuť, ještě vyšperkujte solí a směsí jarních bylinek. Vzniklý přeliv se výborně hodí k malým česnekovým těstovinovým…
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s…
Jó třešně zrály, to se zpívá ve známé písni. Zralé červené a šťavnaté třesně použijeme jako doplněk k vanilkové náplni do tohoto závinu. Těsto je zvláčněno pomazánkovým…
Jak na nakládaný hermelín? Aby se sýr nezkazil, je potřeba správně zacházet se sklenicí, s kořením i s olejem
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Ovocné kůže: Pochoutku z jablek nebo hrušek vonící skořicí a vanilkou snadno vyrobíte podle našeho videonávodu