Šalamounovy řezy
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem.…
Máte chuť na svěží ovocný dezert? Vyzkoušejte tyto řezy, které si oblíbíte díky skvělému vzhledu i chuti. Tvoří je piškotové těsto, jednoduchý krém z vanilkového pudinku…
Pokud chcete upéct moučník, vyzkoušejte tuto výbornou bábovku vonící vanilkou a mletými ořechy. Ať už si ji dáte k snídani, nebo pohostíte přátele při návštěvě, tato…
Na snídani, na oběd, na svačinu nebo i na večeři. Takhle univerzální jsou palačinky. Zároveň je to jeden z mála pokrmů, který mají oblíbený snad všichni napříč…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Lahodný, krásně vypadající koláč s nejoblíbenějším ovocem. Jahody jsou dostupné po celý rok, ale dobře zde můžete použít ovoce i kompotované nebo mražené. A s máslovým…
Vyzkoušejte toto oblíbené jídlo z cukety. Cuketu, cibuli, česnek, sýr a uzeninu stačí smíchat a pak zapékat v pekáčku. Hotový cukeťák je výborný teplý i za studena a…
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné…
Pokud máte rádi mrkvový dort, vyzkoušejte tento mrkvový koláč. Je méně sladký, ale šťavnatý a voňavý po skořici. Šťavnaté brusinky a sekané oříšky vytváří skvělou…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Zamíchat, nalít na plech, pár desítek minut pečení a je hotovo. Zní vám to jako ideální moučník? Dnes si společně připravíme koláč s tvarohem a jahodami. Výborná buchta…
Tento šťavnatý dezert láká svou aromatickou vůní a lahodnou chutí. Je dokonalou kombinací jemné skořice a příjemné sladkosti banánu. Tento moučník je ideální pro využití…
Voňavé dýňové dortíky ochucené výrazným kořením s lahodným krémem z mascarpone a tvarohu vás naladí na podzimní náladu. Krém stačí poprášit skořicí, nebo je můžete…
Vejce, ricottu, mléko a máslo ušleháme. Do vzniklé hladké hmoty přidáme všechny sypké suroviny. Společné prošleháme, až vznikne polotuhé hladké těsto.Formu ( měla jsem…
Kokosky: z bílků ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháme krupicový cukr. Pak všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně…
Ze všech surovin propracujeme těsto.Těsto necháme 2 hodiny odpočinout.Pak protlačujeme přes tvořítko na strojku a klademe na plech. Pečeme na 170 st. asi 5-7 minut…
I bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Využití máku do těsta vánočního pečiva je dosti neobvyklé. Je ale příjemné poznávat nové chutě a milovníci máku zajásají. Chuť pečiva ovlivní i jeho náplň, proto…
Prošívaná deka je trefné pojmenování výborného moučníku. Mřížka pudingovo-tvarohové náplně mezi bochánky nadýchaného těsta opravdu připomíná prošívání. Chuť je natolik…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Nadýchaná bábovka vonící po vanilce podávaná k snídani nebo svačině potěší nejednoho strávníka. Kombinace ořechů a jablek dodává těstu skvělou chuť a bábovka díky tomu…
Vinař Michal Závada: Letošní burčák je kvalitní, litr pořídíte už od 80 korun a hlava vás z něj bolet nebude, když dodržíte jednu zásadu
Vepřové španělské závitky: Ve šťavnatém mase se ukrývá lehce pikatní náplň a chutě se vzájemně propojí k nebeské dokonalosti
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!