Kynutý houskový knedlík 2
Recept ještě nebyl hodnocenLehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…
Symbolem Vánoc je bezesporu vánočka. Krásně vláčná, plná rozinek a bohatě sypaná mandlemi, svojí vůni pomůže navodit sváteční atmosféru u vás doma. Potěší i ty…
Těsto dáme do lednice, vyválíme, vykrojíme kolečka naplníme - nejlépe malinovým džemem. Upečené pocukrujeme.
V miske dobre vyšľaháme dva žĺtky s práškovým cukrom. Potom pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne…
Z nastrouhaných brambor slít vodu, trochu je i vymačkat a osolit. Potom postupně přidávat mouku a pořádně vymíchat těsto. Množství mouky je závislé na vlhkosti…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…
Ze surovin upéct bábovku - žloutky ušlehat s cukrem a máslem, přidat tvaroh, mouku, prdopeč, k tomu potom lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků, přidat rozinky a…
V udaném pořadí dáme do nádoby DP a navolíme program moučník (u Moulinexky je to 10) a nechám hnětat asi 10 minut. Pak pekárnu zastavíme, vybereme háky a šufánkem …
Všetky suroviny dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech ( 25x35 cm).Jablká narežeme na mesiačiky a širším okrajom pravidelne zapichujeme do…
Nejdříve připravíme těsto. Cukr, vejce a kefír prošleháme. Přidáme vychladlé máslo s kůrou z citronu a lžičkou vanilky. Znovu prošleháme a nakonec postupně vmícháme…
Po vykynutí těsto propracujeme, lžíci vykrajujeme z těsta kousky a na plech tvoříme kuličky. Dnem skleničky, kterou jsme namočili do mouky, do nich uděláme důlek.…
Mouku, cukr, olej, mléko, prášek do pečiva vložíme do mísy a dobře promícháme. Polovinu směsi vlijeme do formy vysypané strouhankou. Do druhé poloviny směsi přidáme…
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Cukr, žloutky a olej šleháme 5 minut, poté střídavě přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Lehce vmícháme vařečkou…
Vejce ušleháme s cukrem, vmícháme mouku a upečeme piškot.Vychladlý potřeme punčovou náplní - piškoty rozdrtíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. …
Těsto : Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh. …
Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na…
Troubu předehřeji na 170 stupňů. Vejce ušlehám s olejem do pěny a postupně přidám všechny sypké ingredience. Nakonec přiliji mléko a přidám nahrubo nastrouhaná…
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Začneme tím, že zapneme troubu na 180 stupňů (vrchní + spodní ohřev) a vymažeme formu. 4 žloutky vyšleháme s 25 dkg cukru do světlé barvy.Přidáme olej smíchaný s vodou…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert…
Koláč plný ovoce, s křupavou drobenkou navrchu, je opravdu snadný na přípravu. Recept je navíc zcela bez vážení. Je jen na vás, které ovoce použijete, skvěle chutná…
Krásné, zlaté, kynuté koláče plněné výbornou jablečnou náplní, na povrchu potřené marmeládou a zasypané drobenkou, potěší celou rodinu. Pochutnejte si na nich i vy s…
Jak na klasické italské krémové rizoto s dýní? Základem je správný druh rýže, dokonalou chuť zajistí silný vývar
Skořicový čaj: Dokonalý zabiják bacilů pomáhá i s hubnutím! Víte, jak jej správně uvařit?
Jak chutná panela: Sladidlo z cukrové třtiny voní po karamelu a skvěle vylepší džemy i drobenku na koláč