Lískooříškové sušenky I
Recept ještě nebyl hodnocenLískové oříšky provází jednu z našich nejznámějších pohádek. Vy si s námi můžete z těchto drobných oříšku upéct křehké sušenky. Jen z pár surovin, zejména mletých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lískové oříšky provází jednu z našich nejznámějších pohádek. Vy si s námi můžete z těchto drobných oříšku upéct křehké sušenky. Jen z pár surovin, zejména mletých…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Bábovky jsou velmi oblíbeným moučníkem a receptů na tu nejlepší bábovku je nespočet. Vyzkoušejte bábovku, do které jsme přidali vaječný koňak. Je nádherně voňavá a…
Tyto řezy vás zlákají k ochutnání hned, jak je uvidíte. Základem je nadýchané vanilkové a čokoládové těsto. Pudinkový krém s malinovou příchutí a čerstvé maliny zajistí,…
Je oblíbeným dortem nejen u dětí, ale také u dospělých. Řeč je samozřejmě o Míša dortu, skládajícího se z vláčného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové…
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami,…
Jednoduchá buchta na plech, která zmizí rychlostí blesku. Příprava je velmi snadná, takže ji zvládnou i začátečníci. Jablka na těsto ani nemusíte loupat, stačí nakrájet…
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná a voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat…
Svatební koláčky mají být malinké, křehké, voňavé, plné chuti nádivky a obalené vrstvou cukru. Přesně tohle splňuje náš recept. Tak pokud nemáte nějaký osvědčený recept,…
Vánoční štola z kynutého těsta, pečená ve formě na chlebíček, je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Dopřejte si tu pravou vánoční atmosféru s nadýchaným a vláčným…
Mouku dáme do mísy. Přidáme cukr a na kousky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme sypkou drobenku. Odebereme si asi 4 Pl do misky, promícháme se skořicí a vanilkovým…
Frgál je tradiční specialita z Valašska. Díky tenkému těstu, bohaté náplni a křupavé drobence je tento kynutý koláč oblíbený po celém Česku. Tentokrát ho připravíme s…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
V mléce rozmícháme cukr se žloutky, přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nastrouhaná jablka. Na rozpáleném oleji smažíme…
Z bílků, soli a vody ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, postupně zašleháme žloutky, a ostatní suroviny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a…
Z uvedených ingrediencí ručně nebo v robotu vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu, než uděláme náplň a drobenku.Na náplň dáme mléko s cukrem a citronovou kůrou…
Z trochy vlažného mléka, kvasnic a dvou lžiček cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, vanilkový cukr a špetku soli, přidáme kvásek a vymícháme těsto. …
Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme. V jiné míse si smícháme mouku, kakao, pr. do pečiva a postupně zašleháváme do…
Nejprve vypracujeme těsto a rozválíme ho na plech vyložený pečicím papírem.Poté dáme na těsto náplň.Nakonec šleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Nejprve vypracujeme těsto a rozválíme ho na plech vyložený pečicím papírem.Poté dáme na těsto náplň.Nakonec šleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře promněte rukama. Poté…
V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené…
Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta…
Míša Landová z Peče celá země radí, jak na skvělé cukroví: Plánujte, dejte si čas a nesnažte se péct vše najednou
Peče celá země: Kobližky musí být pěkně dozlatova. Jak na to a čím je naplnit a dozdobit?
Bao buns aneb Kynuté čínské „knedlíky“ s pikantní grilovanou panenkou. Plní se až po uvaření a těsto se předtím potírá olejem