Slaná roláda
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky se solí a šlehačkou chvilku šleháme, zapracujeme mouku s práškem do pečiva a tymiánem a opatrně tuhý sníh z bílků. Vylejeme na nízký plech vyložený papírem na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky se solí a šlehačkou chvilku šleháme, zapracujeme mouku s práškem do pečiva a tymiánem a opatrně tuhý sníh z bílků. Vylejeme na nízký plech vyložený papírem na…
Do papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme…
Ve větší misce si připravíme nakrájené máslo, které vyšleháme spolu s vanil.cukrem do pěny a postupně přidáváme vajíčka. V druhé misce smícháme mouku, oříšky, sůl a…
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som…
Smícháme ingredience a vylijeme na vymaštěný plech vysypaný moukou. Pečeme na 180 stupňů.Na vychladlý piškot dáme krém.Polevu přivedeme k varu a odstavíme. Za minutku…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky, každý…
Do dna dortové formy zavřete pečicí papír. Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno. Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou…
Krok 1: těsto: tvaroh, tuk, mouku spojíme v hladké těsto, ihned válíme placku cca 0,5 cm, ze které nakrájíme čtverečky na šáteček nebo kolečka, která po naplnění jen…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Poté vše opatrně smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě teplý plát stočíme pomocí mokré utěrky…
Korpus: Do mísy rozklepneme celá vejce, která vyšleháme s cukrem. Přidáme vodu, olej a poté prosejeme mouku přidáme ji s kypřícím práškem. Vše smícháme a přidáme sůl.…
Korpus: Do mísy rozklepneme celá vejce, která vyšleháme s cukrem. Přidáme vodu, olej a poté prosejeme mouku přidáme ji s kypřícím práškem. Vše smícháme a přidáme sůl.…
Mouku, Heru a sýr spojíme v těsto.Tvoříme kuličky, uděláme důlek, plníme nádivkou dle libosti (tvarohová, povidlová, marmeládová, ořechová) a pečeme na 180°C asi 15…
V osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a ušleháme, pak přidáme horkou vodu, olej, kypřící prášek.Za stálého šlehání pomalu přisypáváme prosátou mouku. Těsto vlijeme do…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Kuřecí maso rozdělíme na 4 porce a jen lehce je naklepeme do tvaru řízků. Jednotlivé řízky osolíme a opepříme. Ve větší misce ušleháme mléko se žloutky.V druhé misce…
Těsto - všechny ingredience smícháme dohromady a zpracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Vyválíme 3mm silnou placku a vykrajujeme srdíčka - naskočí.…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté…
Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem,…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku dobře vymažte rostlinným tukem a vysypte moukou. Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, pečící sodu…
Udělám si směs na masové knedlíčky - všechny suroviny smíchám dohromady a udělám kuličky. Rajská omáčka: zpěním cibulku, na to dám masové kuličky aby se osmahly, pak…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Treska v majonéze: Nejslavnější slovenská retro pochoutka je stále v kurzu. Jak ji připravit doma?
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele
Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou