Špaldové kaiserky
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejdřív suroviny tekuté a pak obě mouky, sůl, droždí, cukr, med. Zapneme program na hnětení a kynutí (1:30 h.)Po vykynutí těsto rozdělíme na 14 bochánků,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejdřív suroviny tekuté a pak obě mouky, sůl, droždí, cukr, med. Zapneme program na hnětení a kynutí (1:30 h.)Po vykynutí těsto rozdělíme na 14 bochánků,…
Smícháme všechny suché ingredience, přidáme mokré. Přidáme vodu tak, aby bylo těsto akorát. Mně to vyšlo na cca 1 hrnek.Nalijeme polovinu těsta do vymazané formy,…
Tvarohy a jogurt smícháme s vajíčky a přidáme rozmačkaný banán. Poté přimícháme špaldovou mouku.Těsto rozdělíme napůl a do jedné poloviny vmícháme vanilkový protein -…
Cuketu nastrouháme nahrubo. Do mouky zamícháme cukr, kypřící prášek, pak nastrouhanou cuketu a vejce, nakonec mléko.Smažíme na lívancové pánvi. Podáváme se zakysanou…
Z mouky, cukru, semínek vanilky, limetkové kůry a dobře vychlazeného másla zpracujte drobenku. Do této drobenky přidejte žloutky a limetkovou šťávu, eventuálně trochu…
Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.Do…
Špenát dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Hned sceďte a vložte do ledové vody. Sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte špenát na menší kousky.V míse…
Mouky prosejeme do mísy a 1 lžíci odebereme do malé misky, do které přidáme droždí, med nebo cukr a 3 lžíce teplé (ne horké)¨vody, promícháme a necháme zakryté asi 15…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Sypké suroviny na těsto společně smícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které nalijeme na pekáček (rozměr cca 40x25cm) vyložený pečícím…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a necháme vymíchat a vykynout nelepivé těsto. Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na 8-10 dílků, vytvarujeme…
Opereme spaldu a osmazime ji na olivovem oleji par minut, pak pridame horkou vodu (asi 2x tolik nezli je vyska spaldy v hrnci) a sul a nechame varit 40 min na mirnem…
Vejce rozmícháme v cukru, přidáme kakao, mouku, olej a změklý Alsan. Rukama vypracujeme pevné, lehce drobivé těsto, které dáme na hodinku odpočívat do lednice. Mezitím…
Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Po skončení hnětení pekárnu vypneme a těsto v ní necháme cca 30 minut…
Suroviny smícháme. Zvlášť mokré a suché, poté dohromady. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice, kde bude do druhého dne.Z těsta tvoříme kuličky. Do každé…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a trochu cukru. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10 minutách do kvásku vsypeme mouku, sůl a přidáme lžíci…
Z mouky, fruktosy, 20g medu, oleje a 1 vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 12 stejných kousků a vtlačíme do menších muffinových formiček. Tvaroh vyšleháme se…
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, přidáme kmín, sůl a rozmačkaný česnek...necháme rozvonět, přidáme 2-3 polévkové lžíce kvásku a odstavíme z plotýnky. Těstíčko se…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem, nasypeme špaldovou mouku, opečeme jí a pak přidáme rozšlehaná vajíčka a stále mícháme až jsou vejce…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak…
Vločky smícháme s cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut odstát. V misce smícháme obě mouky s kypřícím práškem a skořicí a odložíme stranou.Po 15 minutách…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Děláme malé kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, na kterém kuličky opatrně rozplácneme. Pečeme ve vyhřáté…
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Rumfordská polévka: Ochutnejte jídlo chudých, o kterém psala i Božena Němcová