Líný jogurtový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu.Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu.Potom…
Mouku dáme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí malinko pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka, přikryjeme…
Obě mouky smíchejte společně s práškem do pečiva. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a posléze i s máslem, poté přidejte vanilkový extrakt. Nakonec přidejte smíchané mouky a…
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
Z mouky, Parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu.…
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.Kapustu…
Chcete vložit dětem do ruky něco o malinko zdravějšího, ale přesto sladkého a chutného? Zkuste zdravější variantu křehkých taštiček - mrkváčky. Mrkev přidá vláčnost a…
Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce…
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Tato výborná jarní polévka vám jistě zlepší náladu. Díky bramborům je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, libeček jí předá svou vůni a…
Křupavé bulky, plné sýrové chuti, oceníte ke snídani, nebo jako svačinu do práce. Jejich příprava navíc není nijak složitá, za pouhou půl hodinu je budete mít se vším…
Tento koláč kombinuje jemnost špaldového těsta s osvěžující sladkostí čerstvých jahod. Špaldová mouka dodává těstu nejen křehkost, ale i nutriční hodnoty, což činí tento…
I mlsat můžeme zdravě. Tento lahodný koláč připravíme za špaldové mouky a mrkve, která mu dodává zajímavou chuť a vláčnost. Na závěr ho potřeme jemným krémem z tvarohu a…
Vánoční štolu můžete upéct i z méně tradiční špaldové mouky, která chutná po oříškách. Stačí zamíchat těsto, naplnit pečící formu a upéct. Upečenou štolu bohatě…
Všechny ingredience smícháme.Lžící na plech děláme placičky.Pečeme na 180st., přibližně 12 min.
Nejdříve mixérem smícháme máslo, cukr a vejce a potom přidáme rum, obě mouky smíchané s práškem do pečiva, špetku soli a citronovou kůru. Těsto nalijeme do vymazané…
Z vychlazeného másla a mouky udělejte drobenku. Ideální je na to použít mixer. Do drobenky postupně přidejte namočenou pohanku, ze které jste slili přebytečnou vodu…
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto. Nechte chvíli odležet v chladu.Zatím nahrubo nastrouhejte jablka.Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na…
Banány oloupeme a rozmačkáme. Jablka okrájíme, odstraníme jádřince a nastrouháme na dětském struhadle.V míse smícháme banány, jablka, mléko, olej, pudinkový prášek a…
●V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy si prosyjeme…
Nejprve nastrouháme najemno cuketu. Pokud je mladá, tak i se slupkou. Osolíme a necháme cca 20 minut vykapávat tekutinu do mističky. Tu uchováme.Do druhé misky…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem (stačí po delší straně) nebo dobře vymažte. Odměřte mléko a přidejte do něj ocet…
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej.…
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Domácí coleslaw hravě předčí ten kupovaný: Když v dresinku dobře zkombinujete majonézu a jogurt, je neodolatelný