Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Ždímaný cibulový chléb

Ždímaný cibulový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…

Perník z žitné mouky bez kakaa

Perník z žitné mouky bez kakaa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Smícháme obě mouky + kypřící přášky + sodu + koření do perníku + cukr, přidáme vejce+olej. Zamícháme a přidáme jogurt + med + marmeládu. Pečeme pomalu, jinak to…

Kváskový chlebík

Kváskový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu…

Petonka

120 min

Žitná buchta plná chutí

Žitná buchta plná chutí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy.…

Pizza - mangold, krevety ...

Pizza - mangold, krevety ...

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nejdříve si zaděláme kynuté těsto, kam přidáme koření. Nepíšu poměr, protože já prostě těsto vždy dělám od oka. Na másle si jen zlehoučka orestujeme listy mangoldu…

Moje domácí kaiserky

Moje domácí kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…

bystrouska

40 min

Dortořez s vůní východu

Dortořez s vůní východu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vejce, cukr, olej, koření, sušenou i čerstvou kůru z pomeranče pořádně vyšleháme. Do směsi přidáme mrkvičku na jemno a ještě prošleháme. Na ořechovou směs si na…

Perník na strouhání našich babiček

Perník na strouhání našich babiček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…

fb.lib

60 min

Domácí chléb v římském hrnci

Domácí chléb v římském hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…

Žitno-špaldové bochánky

Žitno-špaldové bochánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté…

HUSTENKA

90 min

Zelňaky "pomojemu"

Zelňaky "pomojemu"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…

clupmi

90 min

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…

vltava

720 min

Měkounké žitné perníčky

Měkounké žitné perníčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…

happy.lenulka

128 min

Žitná pizza

Žitná pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Italská pizza je oblíbená po celém světě. V tomto receptu pro přípravu použijeme žitnou mouku a droždí nahradíme práškem do pečiva. Příprava tak bude rychlejší, protože…

chypre97

50 min

1 2 3 4 7

Naposledy jste si prohlédli